Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Покровський ярмарок

13 жовтня  в ЛНУ імені Тараса Шевченка відбувся ярмарок, приурочений до свята Покрови Пресвятої Богородиці.

13 жовтня 2015 року за ініціативою студентської ради Старобільського  гуманітарно-педагогічного коледжу та Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка в межах заходів, присвячених Дню захисника України та святу Покрови, відбувся конкурс-ярмарок на кращу козацьку страву серед груп навчальних закладів.

Як відомо, наші сьогоднішні захисники – це нащадки славних козаків, для яких Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним із найголовніших свят, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова.

14 жовтня – день, коли ми вшановуємо славні традиції нашого народу, серед яких почесне місце займають традиції національної кухні. Адже для справжнього козака смачна козацька страва була не на останньому місці.

Студенти підготували справжні козацькі страви, серед яких були коржі, куліш, ковбаса, юшка, галушки, картопляники, пампушки… Всього й не перелічити.

Усі бажаючі мали можливість не тільки познайомитися з особливостями приготування козацьких страв  під час їх презентації, а й скуштувати їх.

За оригінальну презентацію та найсмачніші страви студенти були нагороджені грамотами від журі конкурсу, у складі якого директори Старобільського та Луганського коледжів Ковпак Олена Сергіївна та Мотунова Наталія Вікторівна і художній керівник центру культури та дозвілля Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Міронова Ольга Петрівна.

Перше місце в конкурсі отримали студенти 1-2 курсів спеціальності «Дошкільна освіта» на базі 11 класів (класні керівники Терник А.В. та Шарова А.В.) та студенти спеціальності «Діловодство» (класні керівники Бондар О.В., Верховод О.В.).

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024