Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у засіданні Нацагенства

Директор навчально-наукового інституту педагогіки і психології Олена Караман взяла участь у спільному засіданні Нацагенства.

Так, директор НН ІПП Олена Караман як заступник голови Галузевої експертної ради взяла участь у спільному засіданні Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти та Науково-методичної ради МОН України.

Темою зустрічі було обговорення шляхів вдосконалення Стандартів вищої освіти за спеціальностями різних рівнів на основі виявлених спірних питань та недоліків під час проведення акредитації НАЗЯВО в ЗВО України протягом 2020 року.

У зустрічі взяли участь Голова НАЗЯВО С. Квіт, Генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих О. Шаров, представник керівництва Науково-методичної ради МОН України А. Гожик, експерт з аналітичних питань, координатор Національної команди експертів з реформування вищої освіти Ж. Таланова, директор Інституту вищої освіти НАПН України С. Калашнікова, голови та заступники голів Галузевих експертних рад НАЗЯВО та ін.

Результатом зустрічі стало ухвала про здійснення перегляду стандартів вищої освіти НМК МОН України спільно з НАЗЯВО, вітчизняними та європейськими експертами в галузі вищої освіти; затвердження проєктів стандартів з низки спеціальностей першого та другого рівнів вищої освіти, затвердження стандартів для третього (освітньо-наукового) рівня доктора філософії.

За інформацією навчально-наукового
інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024