Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Передзахист магістерських та кваліфікаційних робіт

На кафедрі дизайну відбувся передзахист магістерських та кваліфікаційних робіт.

7-8 грудня на кафедрі дизайну навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму відбувся передзахист магістерських та кваліфікаційних робіт спеціальності 022 ,,Дизайн” на платформі Microsoft Teams.

Так, 7 грудня 13 здобувачів вищої освіти ОП ,,Дизайн зачіски та мистецтво візажу” представили комісії свої магістерські роботи, доповіді та презентації до них. Серед членів комісії були завідувач кафедри дизайну Ірина Продан та викладачі Ольга Костюк, Ірина Коваль, Оксана Гетьман, Ольга Бондаренко.

За результатами було відзначено декілька  науково-дослідних робіт здобувачів вищої освіти, які створили яскраві, креативні презентації та підготували змістовні доповіді, а саме:

Вікторія Яременко з темою магістерської роботи ,,Зачіска як засіб самопрезентації у суспільстві та культурі”.

Ольга Отрок – ,,Національні особливості  української зачіски – невичерпне джерело для сучасного  моделювання”.

8 грудня, викладачі кафедри дизайну Ірина Продан, Анна Коваленко, Галина Богучарська та Наталія Дяченко провели передзахист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої  освіти у кількості 10 осіб ОП ,,Дизайн графічний” та ОП ,,Дизайн середовища”.

Логіка написання роботи передбачає виконання пояснювальної записки та візуалізацію графічної частини.  Магістранти підготували ґрунтовні доповіді, які супроводжувалися мультимедійними презентаціями графічних розробок.

Слід відзначити цікаві дизайнерські рішення проєктної частини завдання Поліни Хорольскої, темою кваліфікаційної роботи якої були ,,Методи розробки айдентики кав’ярні з домашніми улюбленцями”. Представлена концепція з проєктування айдентики передбачала візуалізацію структурних елементів айдентики для ідентифікації закладу.

Ганна-Марія Ямполь представила власну концепцію бачення ,,Особливості формування корпоративного стилю в дизайні середовища стадіону ,,Колос” в м. Старобільськ”. При розробці логотипу було акцентовано увагу на кольорах, які передавали специфічну різнобічність спортивних занять  та  відображено спортивні прагнення людини.

Здобувачі вищої освіти відповідально віднеслись до написання магістерських та кваліфікаційних робіт. Магістранти зі своїми науковими керівниками представили до передзахисту доповіді, презентації та графічні розробки. Кожна робота була розглянута та обговорена. Усі зауваження стосовно недоліків магістерських робіт були прийняті на доопрацювання.

Бажаємо здобувачам вищої освіти успіхів у подальшій науковій роботі та легкого захисту магістерських та кваліфікаційних робіт.

Кафедра дизайну НН ІТОТТ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024