Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Передзахист докторської дисертації

Під час планового засідання кафедри педагогіки НН ІПП відбувся передзахист докторської дисертації.

4 грудня викладачі кафедри педагогіки провели онлайн засідання на платформі Google Meet. До порядку денного було включено передзахист дисертації на здобуття звання доктора наук за спеціальністю 13.00.04 ,,Теорія і методика професійної освіти” Марії Починкової на тему: ,,Формування критичного мислення майбутніх вчителів початкової школи в процесі професійної підготовки” (науковий консультант – доктор педагогічних наук, професор Олена Караман).

Рецензенти роботи – доктор педагогічних наук, професор Сергій Савченко, доктор педагогічних наук, професор Світлана Шехавцова та доктор педагогічних наук, доцент Олена Кравченко підкреслили актуальність дослідження, що визначена об’єктивною потребою суспільства і держави у висококваліфікованих учителях початкової школи з високим рівнем критичного мислення, які не просто володіють критичним мисленням, а й здатні до його розвитку у майбутнього покоління. І наголосили, що саме уміння майбутнього покоління критично мислити визначатиме вектор розвитку громадянського суспільства в Україні в найближчі роки. Також були висловлені думки щодо можливих корегувань та надані особисті позитивні відгуки.

Обговорення дисертаційного дослідження викликало жваву дискусію, наприкінці якої було прийняте рішення щодо рекомендації її до захисту у спеціалізованій вченій раді за умови усунення запропонованих у ході обговорення зауважень.

За матеріалами кафедри педагогіки НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024