Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Виховний захід із магістрантами

Кафедра педагогіки провела виховний захід із магістрантами навчально-наукового інституту культури і мистецтв.

Днями відбулася віртуальна дискусія ,,Інформаційне освітнє середовище університету як умова формування екологічної культури студентства” під керівництвом доцента кафедри педагогіки Ірини Павленко. Мета заходу – виявити педагогічний потенціал інформаційного освітнього середовища сучасного закладу вищої освіти на формування екологічної культури студентської молоді.

У наш час вирішення екологічних проблем стало одним з критеріїв гуманності суспільства, показником рівня його технічних і наукових розробок, що і визначає необхідність підвищення екологічної культури сучасної людини. За умов тотальної інформатизації суспільства інформаційне освітнє середовище закладу вищої освіти, безсумнівно, виступає важливим фактором формування екологічної культури майбутніх фахівців – інтелектуальної еліти українського суспільства. Саме проблеми формування екологічної культури, зокрема здобувачів вищої освіти, а також фактори впливу інформаційного освітнього середовища закладу вищої освіти стали предметом жвавого дискусійного обговорення. Також студенти представили результати контент-аналізу змісту офіційного сайту нашого університету.

Підсумовуючи захід, ведуча дискусії Ірина Павленко пригадала слова американського поета і філософа Ральфа Емерсона: ,,Природа не витримує неточностей і не вибачає помилок”. І побажала всім присутнім завжди пам’ятати, що навколишнє середовище – це ми всі.

За матеріалами кафедри педагогіки НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024