Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Науковий пошук молодих дослідників

Науковий пошук молодих дослідників до 100-річчя університету та 45-річчя НН ІПП.

До 100-річчя університету та 45-річчя навчально-наукового інституту педагогіки і психології кафедра соціальної педагогіки провела 2 Всеукраїнські студентські конференції та видала 2 збірника наукових праць студентів.

Уже понад 15 років поспіль кафедра соціальної педагогіки посідає перше місце в рейтингу наукової роботи в галузі психолого-педагогічних наук.

Значний рейтинговий показник належить науковій роботі зі студентами. Щороку проводиться мінімум 2 Всеукраїнські науково-практичні конференції, за результатами яких видаються збірники наукових праць студентів.

У 2015 році кафедрою було відновлено університетський збірник наукових праць студентів «Науковий пошук молодих дослідників» (за ред. проф. С. Харченка, О. Караман, доц. Я. Юрків) та за період з 2015 по 2020 рр. видано 12 номерів по 2-3 частини.

Спочатку збірник видавався як університетський, а зараз у ньому друкуються студенти провідних ЗВО України.

Відповідно до Плану заходів НН ІПП до 100-річчя Університету та 45-річчя Інституту кафедра соціальної педагогіки провела 2 Всеукраїнські студентські конференції та видала 2 збірника наукових праць студентів у межах комплексної теми студентського наукового товариства «Соціальна, педагогічна та психологічна діяльність з різними категоріями населення в умовах гібридної війни на сході України» (квітень, листопад, 2020р.).

Так, 24 листопада 2020 р. відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Зміст та особливості соціально-педагогічної та психологічної діяльності в сучасних умовах» (м. Старобільськ). У роботі конференції взяли участь понад 90 учасників – студентів та магістрантів зі спеціальностей «Соціальна робота», «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія», «Психологія», «Спеціальна освіта», «Дошкільна освіта» ДЗ «ЛНУ імені тараса Шевченка», Національного університету «Києво-Могилянська академія» (м. Київ), ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» (м. Київ), Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна» (м. Хмельницький), Львівського національного університету імені Івана Франка (м. Львів).

За матеріалами конференції видано 2 номери збірника наукових праць студентів «Науковий пошук молодих дослідників» (№ 5 та № 6, 2020 р.).

В умовах зовнішніх і внутрішніх політичних та соціально-економічних викликів в Україні студентська наука – шлях до підготовки прогресивного, високоосвіченого молодого покоління української нації, що розвиватимете матеріальну і духовну культуру українського суспільства у ХХІ столітті.

За інформацією навчально-наукового

інституту педагогіки і психології 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024