Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Сьогодення кафедри лабораторної діагностики, хімії та біохімії

Лабораторна діагностика – один із пріоритетних напрямів медичної діяльності, який постійно розвивається як в Україні, так і за кордоном.

Без результатів лабораторних аналізів неможлива не лише постановка клінічного діагнозу, але й контроль над ефективністю та безпекою лікарської терапії. Від рівня достовірності лабораторних досліджень залежить прийняття лікарем рішень щодо діагностики, профілактики та лікування хворого.

Бурхливий технологічний прогрес у галузі лабораторної діагностики (впровадження високотехнологічного обладнання, застосування методів клітинної та молекулярної діагностики тощо) вимагає сьогодні підготовки висококваліфікованих фахівців з поглибленими знаннями з біології, хімії, фізики та основ медицини, практичними навичками застосування сучасних методів молекулярної біології та генетики.

Навчальні та наукові надбання плідно поєднуються з новими розробками, які підготовлені у відповідності з вимогами до навчальних закладів медичної освіти.

Навчання студентів на кафедрі лабораторної діагностики, хімії та біохімії базується на принципах забезпечення методичної і інформаційної організації навчального процесу з елементами самостійної роботи, а також на впровадженні нових ефективних форм контролю знань-навичок. Оригінальні лекції, практичні заняття для студентів проводяться з використанням мультимедійних та новітніх технологій.

Студенти спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування» факультету природничих наук, незважаючи на карантинні обмеження, продовжують активно навчатися в онлайн просторі, використовуючи платформу Microsoft Teams.

Викладачі кафедри лабораторної діагностики, хімії та біохімії активно здійснюють науково-просвітницьку роботу, успішно використовують технологічні можливості платформи, поєднуючи їх зі своїми науковими напрацюваннями. Нещодавно завідувачка кафедри Новоскольцева І. Г. прийняла участь у науковому симпозіумі Конгресу Світової федерації українських лікарських товариств та потім поділилася своїми знаннями зі студентами. Отриманий досвід для студентів значно розширює знання, формує професійні компетентності, що у підсумку зробить їх висококваліфікованими фахівцями.

Доброзичлива, чутлива атмосфера на кафедрі є запорукою отримання сучасних професійних знань та умінь.  Для спеціалістів, які прагнуть втілити свої наукові пропозиції в практику – колектив кафедри створює всі необхідні умови для досягнення поставленої мети. 

За інформацією кафедри
лабораторної діагностики, хімії та біохімії

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024