Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Заходи до Дня української писемності та мови

У Старобільському гуманітарно-педагогічному коледжі відбулися заходи з нагоди святкування Дня української писемності та мови.

Протягом десяти днів студенти коледжу брали участь у різноманітних заходах, присвячених Дню української писемності та мови. 

Розпочалися святкування написанням ХХ Всеукраїнського диктанту національної єдності, до якого долучилися студенти й викладачі коледжу, аби не лише перевірити свої знання мови, а й відчути себе частиною великої родини українського народу.

Протягом листопада студенти коледжу змагаються за звання кращого знавця української мови під час проведення І етапу ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та за призові місця в І етапі ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Свої знання мови та вміння правильно говорити студенти демонстрували під час флешмобу, що проходив у режимі онлайн, під гаслом ,,Говорімо українською правильно!”, метою якого були популяризація української мови в побутовому спілкуванні, недопущення граматичних і лексичних помилок у мовленні та підготовка до ЗНО.

Весело й цікаво пройшла інтелектуально-розважальна мовно-літературна гра, у якій узяли участь команди груп 1-2 курсів коледжу.

За інформацією Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024