Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Стипендія Президента України

Студентка НН ІІМВСПН Анастасія Сикало стала стипендіатом Президента України.

Активна студентська наука є однією з багаторічних традицій навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин та соціально-політичних наук. Студенти-істфаківці неодноразово ставали учасниками та призерами різних наукових заходів всеукраїнського рівня, регулярно займали призові місця на щорічному конкурсі студентських наукових робіт. Наукові здобутки студентів НН ІІМВСПН неодноразово відзначалися почесними відзнаками, грамотами та преміями університетського та загальноукраїнського рівнів. Не став виключенням і цей рік. Цього разу лауреаткою стипендії Президента України стала студентка ІІІ курсу спеціальності ,,Середня освіта (Історія)” Анастасія Сикало.

Цей успіх став результатом активної та кропіткої наукової роботи, якою Настя займається протягом трьох років. Уже навчаючись на І курсі, вона неодноразово виступала з доповідями на практичних заняттях та Днях науки. У квітні 2019 р. вона вперше взяла участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції ,,Луганщина: краєзнавчі розвідки” (м. Старобільськ), де виступила з доповіддю, яка була присвячена історії однієї з архітектурних та духовних перлин Луганської області – Осинівської церкви. З тих пір її участь у краєзнавчій конференції, яка проходить вже чотири роки поспіль на базі НН ІІМВСПН, стала регулярною.

20 лютого 2020 р. Анастасія виступила з доповіддю на ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції для молодих вчених, аспірантів та студентів ,,Історія України в регіональному та глобальному вимірах”, яку проводив Донецький державний університет управління (м. Маріуполь).

Відзначимо й активну участь Анастасії в археологічних дослідженнях Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Вона є учасницею Луганського археологічного загону, який проводить регулярні дослідження неолітичної стоянки у м. Старобільськ, історико-археологічному заповіднику ,,Ольвія” у Миколаївській області (серпень 2019 р.).

Важливим успіхом Насті стало ІІІ призове місце на цьогорічному всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з історії, який проходив на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (м. Кропівницький). Під науковим керівництвом кандидата історичних наук, старшого викладача кафедри історії України Ольги Забудкової, конкурсантка підготувала наукову роботу на тему: ,,Благодійна діяльність родини Алчевських (кінець ХІХ – початок ХХ століття)”, яка має безсумнівну наукову та соціальну актуальність.

Професорсько-викладацький колектив НН ІІМВСПН від всього серця вітає Анастасію та її наукового керівника – Ольгу Забудкову із таким важливим досягненням у науковій сфері та висловлює сподівання, що воно стане далеко не останнім.

Навчально-науковий інститут історії,
міжнародних відносин і соціально-політичних наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024