Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Назавжди в наших серцях…

Професорсько-викладацький колектив та студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка висловлюють щирі співчуття з приводу передчасної смерті Юрія Полулященка.

25 листопада 2020 року пішов із життя директор навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту, професор кафедри олімпійського і професійного спорту, кандидат педагогічних наук, доцент Юрій Полулященко.

Трудову діяльність він розпочав у 1970 році на посаді тренера-викладача, керівника спортивних організацій. З 2003 року Юрій Михайлович очолив обласну фізкультурно-спортивну організацію ,,Спартак”. З 2007 року працював за сумісництвом в ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, з 2013 року – доцент кафедри олімпійського і професійного спорту. З жовтня 2014 року – директор навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту. З вересня 2020 року – професор кафедри олімпійського і професійного спорту, активно займався науковою діяльністю.

За свою активну діяльність Юрій Михайлович був неодноразово нагороджений відзнаками обласного й всеукраїнського рівнів. Так, у 1998 році отримав відзнаку ,,Відмінник освіти України”. У 2007 році йому було присвоєно звання ,,Почесний працівник ФКіС України”. У 2010 році – Почесна грамота Національного олімпійського комітету України. Почесну відзнаку Луганської обласної державної адміністрації і обласної ради ,,За розвиток регіону” Юрій Михайлович отримав у 2012 році. 2015 рік – Почесна грамота Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації. У 2018 році отримав Почесну грамоту Верховної Ради України.

Неможливо знайти слова заспокоєння, коли стається непоправне – смерть відомої людини. Юрій Михайлович був знаним науковцем, мудрим керівником, професіональним викладачем і тренером, гарним наставником. Його оптимізм, відкритість, щирість, інтелігентність та відданість улюбленій справі назавжди залишаться в наших серцях.

Низько схиляємо голову перед його відходом у вічність та висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким. Поділяємо разом з Вами біль та горе. Світла пам’ять…

Колектив Луганського національного університету
імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024