Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

З Днем Гідності та Свободи

Шановні студенти, викладачі, колеги! Прийміть щирі вітання з Днем Гідності та Свободи!

21 листопада – це визначна дата, яка є символом нескореності українського народу. Дві революції – Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності, змінили народ, об’єднали його в одне ціле, яке тримається за єдину державу. Українці знайшли в собі сили відродитися в сучасну європейську  націю,  націю  гордих, вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність.

Шевченківці, для кожного із нас це свято повинно стати поштовхом до осмислення значущості боротьби українського народу за цінності, права і свободи людини й громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Ми не маємо ніякого права забувати подвиги учасників Революції Гідності, учасників АТО, адже вони й досі боронять інтереси народу України в нелегкі часи сьогодення.

Низько вклоняємось героям Небесної сотні, всім, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі, адже їх подвиг є неоціненним для України. Гідний поваги народ має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність своєї Держави.

У цей день хочеться побажати всім миру, добробуту та незгасної віри в щасливе майбутнє. Пам’ятайте, від кожного з нас залежить, у якій Україні житимемо ми і наші нащадки! Будьмо вільними та гідними!

З повагою голова вченої ради ЛНУ Віталій Курило
та ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савченко

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024