Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Лекція від представників СММ ОБСЄ в Україні

Студенти НН ІІМВСПН прослухали лекцію від представників СММ ОБСЄ в Україні.

Нещодавно студенти навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук прослухали лекцію від представників СММ ОБСЄ в Україні в онлайн-режимі. Вона була присвячена 20-річчю з дня підписання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 ,,Жінки, мир, безпека”.

Одноголосне прийняття Радою Безпеки ООН Резолюції 1325 ,,Жінки, мир, безпека” у 2000 році стало історичним моментом: Рада Безпеки акцентувала увагу на роль жінок у війнах, конфліктах та будівництві миру, підкреслюючи ризик стати жертвами збройних конфліктів і, одночасно, важливий потенціал жінок як учасників мирних процесів. 

Національні плани дій з виконання Резолюції мають 36 країн – учасниць ОБСЄ (16 країн – 3-й або 4-й). 

28 жовтня 2020 року Уряд України прийняв рішення про затвердження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 ,,Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року, розроблений Мінсоцполітики у тісній співпраці з центральними та місцевими органами виконавчої влади, міжнародними партнерами та 18 громадськими організаціями. 

Лекція була цікавою та пізнавальною, слухачі задавали жваві та цікаві питання, на які з задоволенням відповідали лектори.

Зустрічі представників СММ ОБСЄ в Україні з нашим інститутом стали регулярними, та коли будуть зняти карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, наші друзі завітають до університету.

Навчально-науковий інститут
історії, міжнародних відносин
і соціально-політичних наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024