Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Призери XXVII літніх Олімпійських ігор у Сіднеї

Рубрика ,,Відомі студенти-спортсмени НН ІФВС” присвячена 100-річному ювілею ЛНУ імені Тараса Шевченка.

У розділі ,,Ретро-спорт” XXVII літні Олімпійські ігри у Сіднеї-2000, на яких наші студенти завоювали 2 срібні та 1 бронзову медалі.

Ірина Вікторівна Янович – заслужений майстер спорту України з велоспорту, здобула бронзову медаль з велотреку.

Спортивні досягнення:

  • 1996 рік – срібна призерка Чемпіонату Європи
  • 1997 рік – чемпіонка Європи
  • 1998 рік – бронзова призерка чемпіонату Європи
  • 2000 рік – бронзова призерка Олімпійських ігор
  • 2003 рік – переможець Кубку Світу

Ірина почала займатись велоспортом у віці 15 років у місті Кремінна. Спочатку тренувалась під керівництвом Миколи Кошелева, потім тренером спортсменки став заслужений тренер України Сергій Базін, під керівництвом якого, Ірина здобула найвищі Світові спортивні досягнення.

Сьогодні Ірина Янович старший викладач кафедри здоров’я людини та фізичного виховання у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.

Вдало виступив на Олімпіаді наш студент Давид Салдадзе. Він здобув срібну  олімпійську медаль з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 97 кг, виступаючи за збірну команду України.

Давид Салдадзе – бронзовий призер Чемпіонату Світу (1998 р.), бронзовий призер Чемпіонатів Європи (2002-2003 рр.), бронзовий призер Азіатських Ігор (2010 р.). Нагороджений Орденом ,,За заслуги” III-го ступеня.

У складі збірної команди України з гімнастики спортивної, яка отримала срібні медалі Олімпіади, Руслан Мезенцев. Заслужений майстер спорту України, бронзовий призер чемпіонатів Європи та Світу (2001 р.) у командних заліках, чемпіон і володар Кубку України (2002, 2003 рр.). Нагороджений Орденом ,,За заслуги” III-го ступеня.

Навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024