Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Меморандум про співпрацю

Студенти природничих та аграрних спеціальностей університету матимуть можливість отримувати подвійні дипломи – українського та європейського зразків.

Так, ректором університету Сергієм Савченко було підписано меморандум про співпрацю між університетом Вітовта Великого (Каунас, Литва) та ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка».

Підписання меморандуму було організовано за ініціативою Ірини Жданової, виконавчої директорки ГО «Фонд «Відкрита політика» за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні та Міністерства закордонних справ Литви в рамках Програми розвитку співробітництва та підтримки демократії. Захід проходив в агенції УКРІНФОРМ у форматі щорічної прес-конференціїДо Міжнародного дня науки во ім’я миру, який проводить «Фонд «Відкрита політика» з 2013 року.

Підписання меморандуму надасть можливість нашим природничникам приєднатися до обміну успішними практиками дистанційної освіти у галузі між педагогами різних країн, приймати участь у створенні спільних баз навчальних матеріалів на дистанційних платформах, активно реалізувати принцип академічної мобільності студентів і педагогів. Особливе значення меморандум має й для профорієнтаційної роботи університету за спеціальностями факультету природничих наук – тепер, студенти природничих та аграрних спеціальностей матимуть можливість отримувати одночасно два дипломи – український та литовський, що підвищить їх конкурентоспроможність на сучасному ринку праці.

У заході прийняли участь: Ірина Жданова, виконавча директорка «Фонду «Відкрита політика»; Світлана Кретович, начальниця головного управління вищої освіти МОН України; Вальдемарас Сарапінас, Посол Литовської Республіки в Україні; Юлія Овчинникова, депутат Верховної ради України; Юозас Аугутіс, ректор університету Вітовта Великого, м. Каунас (Литва); Саулюс Міцкевічус, декан природничого факультету університету Вітовта Великого; Астрід Міцейкіене, канцлер Сільськогосподарської академії м. Каунас (Литва); ректори, декани природничих факультетів, викладачі та студенти переміщених закладів вищої освіти Луганської та Донецької областей.

Хочеться висловити слова щирої вдячності за підтримку переміщених закладів вищої освіти Ірині Ждановій, виконавчої директорки «Фонду «Відкрита політика», Світлані Кретович, начальниці головного управління вищої освіти МОН України; нашим колегам з Литви, і підкреслити, що підписання цього меморандуму забезпечить основу для подальшого розвитку університетів в контексті сучасних умов розвитку суспільства.

Зі святом, нас, друзі! З днем НАУКИ ВО ІМ’Я МИРУ!

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024