Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у прес-ланчі

Викладачі та студенти ФПН прийняли участь у прес-ланчі до Міжнародного дня науки во ім’я миру.

Викладачі та студенти факультету природничих наук прийняли участь у роботі прес-ланчу «Дистанційна освіта: проблема в техніці чи в людях?», який проходив в агенції УКРІНФОРМ у рамках прес-конференції До Міжнародного дня науки во ім’я миру, організованого за ініціативою Ірини Жданової, виконавчої директорки ГО «Фонд «Відкрита політика» за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні та Міністерства закордонних справ Литви в рамках Програми розвитку співробітництва та підтримки демократії.

У заході прийняли участь: Ірина Жданова, виконавча директорка «Фонду «Відкрита політика»; Андрій Вітренко, заступник Міністра освіти і науки України, Вальдемарас Сарапінас, Посол Литовської Республіки в Україні; Юрій Кононенко, начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти директорату дошкільної та шкільної освіти МОН України; Юлія Овчинникова, депутат Верховної ради України; Юозас Аугутіс, ректор університету Вітовта Великого м. Каунас (Литва), Анатолій Погорелов, директор опорної школи 13, м. Славянськ; освітяни Луганської та Донецької областей.

Під час заходу учасники прес-ланчу обговорили основні питання та виклики сучасної дистанційної освіти: який найбільший виклик для дистанційної освіти в Україні – хаос, техніка чи люди?; чи може бути дистанційна освіта супер якісною і чи знають про інноваційні успішні історії в дистанційній освіті батьки?; які проблеми, потреби і рішення необхідно мати для територій, які постраждали від війни?; ділилися досвідом успішних історій діджітал мобільності українських та литовських освітян тощо. У другій частині заходу відбулося підписання меморандуму про співпрацю між переміщеними закладами вищої освіти Луганської та Донецької областей та університету Вітовта Великого, м. Каунас (Литва).

Від усього колективу університету хочеться висловити слова вдячності Ірині Ждановій, виконавчій директорці «Фонду «Відкрита політика», нашим колегам з Литви, за щиру підтримку та допомогу!

Зі святом! З днем Науки во ім’я миру!

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024