Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Диктант національної єдності

Шевченківці написали Диктант національної єдності.

Диктант національної  єдності в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка розпочався вступним словом  Катерини Глуховцевої, доктора філологічних наук, професора кафедри української філології та загального мовознавства, яка привітала усіх учасників цього заходу  з Днем  української писемності і мови, побажала щастя й здоровʼя, миру і злагоди. Вона висловила щире бажання всіх присутніх стати свідками економічного і духовного розквіту України, очевидцями того, як могутнє українське слово допомагає в роботі, навчанні, побуті, стає тим необхідним, без чого не може прожити людина.

Традиційно у цей день  співробітники і студенти  університету долучаються до написання Диктанту національної  єдності, демонструючи цим і свою причетність до розширення  інформаційного простору української мови, і свою любов до мови, і потребу нею навчатися та спілкуватися, і радість, яку відчуває людина, коли долучається до чогось колективного, що має для суспільства чи окремої людини велике значення.  Диктант національної  єдності – це своєрідна всеукраїнська толока, стаючи учасником якої багатієш душею і серцем.

Диктант національної  єдності писали в адміністрації університету. Це Сергій Савченко, ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, проректори Леонід Ваховський, доктор педагогічних наук, професор, Олександр Бабічев, кандидат історичних наук, доцент, Дмитро Ужченко, кандидат філологічних наук, доцент.

До цього заходу долучилися співробітники усіх підрозділів ЗВО – інститути, факультети, коледжі, ліцеї.

На факультеті української філології і соціальних комунікацій Диктант національної  єдності писали і студенти, і викладачі. Особливу активність виявили  другокурсники та викладачі кафедри української філології і загального мовознавства.

Найкраще серед студентів з диктантом упорався  Дмитро Помазан, третьокурсник, але і його налякали rаджети, адже це слово  треба було писати з літерою r.  А от Анастасія Безпала (студентка першого курсу) легко подолала цей трамплін.

Загалом усіх порадував диктант, у якому так  органічно переплелася наша історія і сучасність.

Факультет української філології та соціальних комунікацій

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024