Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Виїзна сесія в рамках проєкту “Місто-сад для громад” до м. Львів

Викладач кафедри садово-паркового господарства та екології Олена Бордюгова прийняла участь у освітній поїздці до Львова в рамках проєкту “Місто-сад для громад”.

Програма в рамках проєкту «Місто-сад для громад» була дуже насиченою та передбачала відвідування різних локацій, мала різностороннє наповнення, яке було цікавим для учасників – представників різних професій та посад.

В перший день учасникам була надана можливість відвідати лекції директора Інституту розвитку м. Львів Олександра Кобзарева «Розробка та реалізація міських стратегій, досліджень, форумів, міжнародних проєктів» та начальниці Управління інформаційних технологій Департаменту розвитку Львівської міської ради Олени Гунько «Досвід роботи з відкритими даними». Лекції були присвячені розгляду питань планування, інструментам та прийомам створення стратегій розвитку міста, а також комунікації між міською владою та мешканцями. В другій половині дня для учасників була проведена екскурсія, яка була підготовлена Центром імені Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету. Після екскурсії Олег Яськів, директор Центру імені Митрополита Андрея Шептицького, розповів про основи лідерства в Україні, а викладач Українського католицького університету Дмитра Шеренвогського – про демократію і партисипацію.

Другий день був ще більш насиченим за програмою. Учасники відвідали презентацію головного архітектора м. Львів Антона Коломійцева про досвід інтегрованого планування й просторового та архітектурного розвитку свого міста. Під час лекції було надано інформацію щодо особливостей участі в  урбанізованих проєктах та правила взаємодії з міжнародними експертами в галузі містобудування. Після лекції учасникам була запропонована дуже цікава екскурсія громадськими просторами, яку провів Антон Коломійцев, наприкінці дня  усі охочі відвідали презентацію про досвід  МолоДвіжу: «Досвід залучення молоді» Романа Цудника,  керівника відділу роботи з молоддю.

Поїздка до Львова в учасників залишила неймовірні враження та корисні знання, які будуть використані для розбудови й покращення своїх громад.

Проєкт “Місто-сад для громад” реалізовується за підтримки проєкту USAID Демократичне врядування у Східній Україні.

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024