Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Видатні гімнасти НН ІФВС

Рубрика ,,Відомі спортсмени навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту” присвячена 100-річному ювілею університету.

На черзі XXVI літні Олімпійські Ігри 1996 року в Атланті (США). Україна вперше за свою історію брала участь у Олімпіаді  як самостійна держава і завоювала 23 медалі (9 золотих, 2 срібних, 12 бронзових).

У складі збірної команди України з гімнастики спортивної брали участь і наші студенти Ігор Коробчинський та Григорій Місютін. Після вдалого виступу на попередній Олімпіаді у Барселоні, наші хлопці вибороли бронзові медалі у командній першості на Олімпіаді в Атланті.

Ігор Коробчинський – заслужений майстер спорту, володар кубку СРСР, дворазовий чемпіон Європи, дворазовий чемпіон Світу, чемпіон XXV Олімпійських Ігор у командній першості та бронзовий призер у вправах на брусах, бронзовий призер XXVI літні Олімпійських Ігор (1996) у командній першості, Почесний громадянин м. Луганська. За видатні спортивні досягнення нагороджений Почесним знаком Президента України.

Григорій Місютін – заслужений майстер спорту, чемпіон Європи, абсолютний чемпіон Світу 1991 року, чемпіон Світу у вправах на перекладині, у вільних вправах, в опорному стрибку, Бронзовий призер чемпіонату Світу у вправах на кільцях. Чемпіон Олімпійських Ігор 1992 року в командній першості, срібний призер у особистому багатоборстві, вільних вправах, опорному стрибку і вправах на перекладині. Бронзовий призер Олімпійських Ігор 1996 року у командній першості, почесний громадянин м. Луганська.

Навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024