Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Онлайн тренінг зі здобувачами вищої освіти

Кафедра педагогіки провела тренінг зі здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Фізична культура і спорт. Спорт»

Онлайн тренінг «Профілактика і попередження професійних деформацій майбутнього фахівця» днями було проведено кафедрою педагогіки НН ІПП зі студентами ІІІ курсу спеціальності «Фізична культура і спорт. Спорт» НН ІФВС. Захід організовано у межах елективного курсу «Трендспоттинг та професійне майбутнє сучасного фахівця» (викладач – к.п.н., доцент Інна Іванівна Курліщук). Тренінг проходив  на платформі Microsoft Teams.

Мета тренінгу – розкрити сутність та особливості професійної деформації фахівців, навчитися виявляти перші ознаки професійних деструкцій, проаналізувати основні причини професійного вигорання фахівців у галузі фізичної культури і спорту, сформувати практичні навички використання різних методів попередження та подолання професійних деформацій.

У ході заходу учасники визначили сутність поняття професійного стресу, розглянули основні технології ресурсозбереження, поділилися власним баченням причин професійного, зокрема емоційного вигорання тренера; обговорили методи профілактики і попередження професійних деформацій, у тому числі правильну організацію режиму праці і відпочинку, профілактику професійної дезадаптації, успішне оволодіння прийомами і способами саморегуляції емоційно-вольової сфери та інші; а також ознайомилися з методикою організації і проведення ряду вправ щодо зняття емоційної напруги.

За матеріалами кафедри педагогіки НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024