Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

VI Україно-Литовська Science & Digital [не]Школа для освітян

Декан ФПН  Наталія Мацай прийняла участь у роботі VI Україно-Литовської Science & Digital [не]Школи для освітян.

Школа організована “Фондом “Відкрита політика”, Міжнародною зеленою школою спільно з Науковим ліцеєм “Міжнародна зелена школа ім. Клима Чурюмова” за підтримки Посольства Литви в Україні.

Міжнародна Зелена школа –  соціальний проєкт, заснований у 2012 році за ініціативою Ірини ЖДАНОВОЇ, виконавчої директорки громадської організації “Фонд “Відкрита політика”. Робота Міжнародної Зеленої школи направлена на впровадження STREAM освіти в навчальний процес закладів середньої та вищої освіти, формування зелених цінностей, єднання в щирому спілкуванні і співтворчості. З 2015 року “Фонд “Відкрита політика” на базі Міжнародної Зеленої школи реалізує проєкти для підтримки освітян та студентів Донецької та Луганської областей. У зв’язку із карантинними обмеженнями пов’язаними із пандемією Covid-19, уперше, робота [не]Школи для освітян, яка традиційно проводилась у с. Космач Івано-Франківської області, пройшла в он-лайн форматі на платформі Zoom.

Запропонована п’ятиденна сесія передбачила обмін литовськими та українськими  практиками дистанційного навчання,  інтегрованого STEAM викладання в школах та на природничих факультетах університетів, профорієнтацію школярів, а також ознайомлення освітян з концепцією роботи Міжнародної Зеленої школи, STrEAM-освіти та міжнародного досвіду її впровадження, особливостей проєктної діяльності, сучасних інформаційних освітніх технологій. Цікава та інтенсивна робота з тренерами (Ірина Жданова, Алла Зінченко, Наталія Гончаренко, Марина Коротецька та Олена Дверіна) вдало компонувалася із практичною роботою у робочих групах освітян. Знайомство із традиціями Міжнародної Зеленої школи у Космачі залишило в учасників неймовірні враження та бажання потрапити до Міжнародної Зеленої школи у  мальовничому селищі Космач!

Під час сесії освітянам була надана можливість прийняти участь у роботі вебінару “Міжнародні практики: організація дистанційного навчання: Гімназія “OZO”, Вільнюс (Литва) – спікер Албінас ДАУБАРАС, директор гімназії дистанційної освіти OZO, Вільнюс, Литва та  онлайн-тренінгу “Як ефективно навчати та навчатись дистанційно: G Suite для освітян, інструменти зворотного зв’язку, комунікаційне повідомлення” – тренери Ірина Жданова, Алла Зінченко, Марина Коротецька.  

 «Щиро дякую організаторам та учасникам за неймовірний тиждень! Як і завжди, сесія [не]Школи для освітян пройшла, як мить, на одному подиху – тренінги, обговорення, робота у групах, презентації, дискусії. Хочеться підкреслити, що до он-лайн простору, команді Ірини Жданової, вдалося перенести й традиційну “космічну” каву, й руханки, навіть, гуцульські танці та традиційне фото у вишиванках! Але, якщо одного разу у вас з’явиться можливість відвідати Міжнародну Зелену школу, обов’язково скористайся нею! – розповідає Наталія МАЦАЙ.

Бажаємо усім позитивного настрою, творчого натхнення та цікавого професійного спілкування! Мрій, дій, радій!

Організатор:

ГО «Фонд «Відкрита політика» за підтримки Lietuvos ambasada Ukrainoje / Посольство Литви в Українi.

#ДоступнаОсвіта #Greenstream #синергіявдії #LetsOpenGreenSTrEAM

#GreenSTrEAM #ScienceDigitalNoSchool #InternationalGreenSchool #DostupnaOsvita

#МЗШ #IGS #ФондВідкритаПолітика

 

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024