Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція

Викладачі кафедри педагогіки приєдналися до роботи науково-практичної конференції на базі ПНПУ імені В.Г. Короленка.

30 жовтня викладачі кафедри педагогіки НН ІПП взяли участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров’язбережувальної компетентності у школярів та методичні аспекти вивчення у закладах освіти» (присвяченої пам’яті видатного вченого-ботаніка П.Є. Сосіна), яка проходила на базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка (м. Полтава) і була організована на платформі Zoom.

Основні напрями роботи конференції:

  1. Вклад відомих вчених-ботаніків у розвиток біологічної науки.
  2. Сучасний стан вивчення біоти природних та антропогенно змінених територій.
  3. Сучасні проблеми теоретичної та прикладної екології.
  4. Актуальні питання формування здорового способу життя та використання оздоровчих технологій
  5. Інноваційні підходи у процесі вивчення біорізноманіття в закладах освіти.

З матеріали конференції можна буде ознайомитися в Інституційному репозитарії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка (http://dspace.pnpu.edu.ua).

З початку навчального року 2020-2021 викладачі кафедри педагогіки взяли участь у 6 наукових конференціях, у тому числі 3 міжнародних науково-практичніх конференціях:  «Scientific Horizon in the Context of Social Crises» (Науковий горизонт у контексті соціальних криз») (16-18 вересня 2020 р., м.Токіо, Японія),  «Current trends and factors of the development of pedagogical and psychological sciences in Ukraine and EU countries» («Сучасні тенденції та фактори розвитку педагогічних та психологічних наук в Україні та ЄС») (25-26 вересня 2020, м. Люблін, Польща),  «Педагогіка та психологія сьогодні: постулати минулого  і сучасні теорії» (16–17  жовтня  2020 р., м.Одеса, Україна) і 3 всеукраїнських конференціях і вебінарах: Інтернет-конференції «Навчальний рік 2020-2021: виклики та можливості» (19-20 серпня 2020, освітній проєкт «На урок»), вебінарі «Навчання в умовах пандемії: рекомендації ООН та світовий досвід»  (26 серпня 2020, освітній проєкт «На урок»),  вебінарі «Використання елементів проєктної діяльності в умовах змішаного навчання» (24 вересня 2020, освітній проєкт «На урок»).

Крім того, долучилися до ініціативи ЮНЕСКО «Перспективи освіти» (UNESCO’s Futures of Education initiative), метою якої є переосмислення ролі знань і освіти у формуванні майбутнього людства. Ця ініціатива служить каталізатором глобальної дискусії про те, як переосмислити знання і освіту в світі, який стає все більш складним і  невизначеним.

                                               За матеріалами кафедри педагогіки НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024