Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Від освіти до кар’єри

Магістрантка нашого університету увійшла у фінал конкурсу «Від освіти до кар’єри».

Магістрантка навчально-наукового інституту педагогіки і психології спеціальності «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія» Людмила Каменюка увійшла у фінал конкурсу «Від освіти до кар’єри» під науковим керівництвом доцента кафедри соціальної педагогіки Наталії Отрощенко.

Професійна орієнтація у школі, усвідомлення учнями та ученицями власного вибору подальшої освітньої траєкторії чи професійної діяльності є однією з цілей Міністерства освіти і науки відповідно програми дій Уряду України. Мережа EducationUSA в Україні за підтримки Посольства США у партнерстві зі Студією онлайн-освітиEdEra, Центром «Розвиток КСВ», МОН та МКМС запустили навчальний онлайн-курс «З учнями про освіту та кар’єру».

Каменюка Людмила, магістрантка навчально-наукового інституту педагогіки і психології спеціальності «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія», вчитель біології Кіндрашівського ліцею Куп’янського району Харківської області увійшла у фінал конкурсу «Від освіти до кар’єри» на кращий план уроку / групової консультації щодо вибору освітньої та кар’єрної траєкторії для учнів 8-11 класів у рамках спеціальної програми із залучення радників старших класів закладів загальної середньої освітивід Консультаційного центру мережі EducationUSA.

Даний конкурс проводився з метою розвитку консультаційних навичок серед педагогівта психологів у закладах загальної середньої освіти, інтеграції інструментів для самопізнання учнівстарших класів унавчальний процес,розвитку спроможності до свідомого вибору освітньоїта кар’єрної траєкторії серед учнів старших класів.Єдиною умовою участі у конкурсі було успішне проходження онлайн курсу «З учнями про освіту та кар’єру» на платформі EdEra.«З учнями про освіту та кар’єру» – це безкоштовний онлайн-курс для вчителів старших класів, класних керівників, соціальних педагогів, шкільних психологів, молодіжних працівників і батьків школярів.Курс пропонує інструменти для роботи з учнями й ученицями 8-11 класів: плани уроків, додаткові матеріали, презентації й інтерактивні сценарії консультацій.

На розгляд журі конкурсу Людмила представила дві розробки, які було підготовлено в рамках магістерської роботи «Соціально-професійне самовизначення старшокласників в умовах сільського закладу загальної середньої освіти: тренінг «Професійна реалізація у селі –  можлива ні (залиш потрібне)» та консультація «Інтернет – на допомогу вступнику».Професійна консультація увійшла в 10 найкращих та буде опубліковано на сторінці курсу “З учнями про освіту та кар’єру” на платформіEdEra.

Науковий керівник магістерського дослідження Людмили – Наталія Отрощенко, доцент, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки.

Бажаємо яскравих вражень, цікавих наукових розвідок й, головне, натхнення!

За інформацією кафедри соціальної педагогіки

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024