Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Відкриття виставки до 100-річчя Альма-матер

Наприкінці жовтня відбулося урочисте відкриття виставки навчально-наукового інституту фізики математики та інформаційних технологій.

У приміщенні Наукової бібліотеки Луганського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося відкриття виставки, яка присвячена основним наукового-освітнім та соціально-виховним здобуткам викладачів та директорату НН ІФМІТ. Ця виставка є частиною заходів, які присвячені 100-річному ювілею ЛНУ імені Тараса Шевченка, який буде визначатися в 2021 році.

У зв’язку із протиепідеміологічними заходами, виставка проходить у двох форматах: фізично (у приміщенні бібліотеки) та онлайн, де представлено наукові праці провідних викладачів НН ІФМІТ у електронній формі.

Окремо можна виділити науковців, які мають значні результати в Scopus: Анатолій Жучок – доктор фізико-математичних наук, професор; Юрій Жучок – доктор фізико-математичних наук, професор; Геннадій Могильний – кандидат технічних наук, доцент; Юрій Козуб – доктор технічних наук.

Родзинкою виставки стали патенти провідних викладачів кафедри ІТС: Ігора Кірєєва ‒ кандидата технічних наук, доцента; Володимира Донченка ‒ заступника директора з навчальної роботи, старшого викладача та інших.

Важливо відмітити науково-методичні посібники, які створено доцентом кафедри фізико-технічних систем та інформатики кандидатом фізико-математичних наук Наталією Василенко.

Значний обсяг офлайн-експозиції займає представлення журналу ,,Algebra and Discrete Mathematics”, який випускається на базі кафедри алгебри та системного аналізу ЛНУ імені Тараса Шевченка у співпраці з Інститутом прикладної математики та механіки Національної академії наук України. Більш докладно з ним можливо познайомитись на його сайті: http://adm.luguniv.edu.ua/

З 2017 року НН ІФМІТ є відповідальним підрозділом за участь в проєкті MoPED – ,,Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання” (Modernization of Pedagogical Higher Education by Innovative Teaching Instruments), який присвячений модернізації навчальних планів педагогічних ЗВО України шляхом впровадження найсучасніших методик викладання із використанням ІКТ та методів дослідження результатів. Серед учасників проєкту українські та закордонні ЗВО та компанія з оцінки якості імплементації проєкту:  Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника – координатор проєкту (вперше в історії програми ERASMUS+ координатором є український ЗВО); Київський університет імені Бориса Грінченка; ДЗВО ,,Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди”; Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини; ДЗ ,,Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського”; ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”; Університет Деусто (Іспанія); Краківська гірничо-металургійна академія імені С. Сташіца; Кіпрський університет; ОО ,,Quality Ukraine”.

MoPED – це проєкт з розвитку потенціалу вищої освіти, спрямований на модернізацію ЗВО в Україні. Метою є модернізація освітніх  програм для педагогічних університетів України шляхом включення нових курсів, заснованих на новітніх IT-методах та технологіях. За рахунок впровадження нових педагогічних методик, проєкт впливає на якість педагогічної вищої освіти та посилить цифрові та дидактичні компетенції майбутніх вчителів шкіл. У онлайн-форматі ви можете ознайомитесь більш докладно http://ifmit.luguniv.edu.ua/uk/node/550 та http://mopedproject.eu/

Також на виставці представлено моменти із студентського життя: виступи студентів на наукових конференціях, участь у заходах патріотичного напрямку, участь у міжнародних грантових програмах та зайняття спортом.

Навчально-науковий інститут фізики,
математики та інформаційних технологій

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024