Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Онлайн-лекція для студентів

Студенти НН ІТОТТ прослухали онлайн-лекцію від центру розвитку кар’єри.

27 жовтня 2020 року провідний фахівець центру розвитку кар’єри Олена Глущенко прочитала лекцію для студентів навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму в онлайн-режимі. Темою заходу була ,,Технологія планування кар’єри. Моделювання кар’єри. Досягнення кар’єрних цілей”. Основною  метою було сформувати в слухачів навички побудови професійної кар’єри. 

Перед собою оповідачка ставила такі основні завдання:

  1. Ознайомити присутніх з основними технологіями побудови професійної кар’єри.
  2. Формувати вміння і навички складання професійного портфоліо (ПКП).
  3. Ознайомити з методикою планування кар’єри.

Під час виступу Олена розповіла присутнім про портфоліо кар’єрного просування та його особливості. Вона зазначила, що є важливим інструментом передачі ділової та особистісної інформації про студента-випускника ЗВО потенційним роботодавцям.

Слухачі дізналися, що план розвитку кар’єри (ПРК) складається з двох частин і він повинен бути написаний в професійному ключі й адресований передбачуваному роботодавцю. Важливим моментом для студентів стало те, що ПРК повинен бути написаний професійною мовою. Олена ознайомила присутніх із алгоритмом дій при плануванні кар’єри, який містить в собі 5 пунктів.

Для закріплення прослуханої інформації Олена провела зі студентами вправу ,,Цілі кар’єри”, завдяки якій вони змогли замислитися щодо свого майбутнього.

Захід був продуктивний та насичений, адже студенти дізналися багато важливої інформації.

Вікторія Калініна,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024