Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Обрали ректора

Здобувачі освіти, викладачі та співробітники ЛНУ імені Тараса Шевченка обрали ректора.

20 жовтня 2020 року в університеті відбулися вибори ректора. Оргкомітет з проведення виборів ректора очолив голова вченої ради Віталій Курило, а головну виборчу комісію – голова первинної профспілкової організації Володимир Мороз. Усі викладачі та обрані представники від студентства й співробітників, не віднесених до науково-педагогічних, голосували на шести виборчих дільницях, розташованих у Старобільську, Лисичанську, Рубіжному, Щасті, Кремінній і Полтаві. Виборчі дільниці працювали з дотриманням усіх необхідних протиепідеміологічних заходів.

У голосуванні загалом узяли участь 680 виборців. На виборчій дільниці №7 кабінки та урни для голосування були встановлені на першому поверсі навчального корпусу №7. Голосування розпочалося о 9.00 і тривало до 15.00.

Процедура підрахунку голосів тривала близько години і о 16.00 було оголошено результати: ,,за” – 663; ,,проти” – 13.

За результатами таємного голосування більшістю голосів колектив довірив право очолити університет Сергію Савченку, який був єдиним кандидатом на цю посаду.

Голова виборчої комісії, голова первинної профспілкової організації Володимир Мороз  зазначив: ,,Вибори відбулися без порушень. Заяв і скарг під час голосування не надходило. Загалом тих, хто мав право брати участь у виборах було 791 особа”.

У своїй програмі на посаду ректора Сергій Вікторович зазначив, що головною метою його програми є забезпечення подальшого розвитку університету як закладу вищої освіти класичного типу, який провадить свою діяльність в умовах переміщення з тимчасово окупованої території, підвищення якості освіти, наукової, інноваційної діяльності, поєднання сучасних вітчизняних та зарубіжних досягнень, прискорення інтеграції до світового освітньо-наукового простору. Зокрема у планах роботи активізувати співробітництво з роботодавцями, узяти участь у всеукраїнському експерименті з упровадження в освітній процес дуальної форми підготовки студентів; започаткувати запровадження в освітній процес англомовних програм підготовки магістрів; створити загальноуніверситетську програму розробки електронних підручників і посібників за програмами підготовки фахівців різних освітніх рівнів; розширити функціонування власної наукової видавничої діяльності; забезпечити активну участь здобувачів вищої освіти в управлінні університетом і його структурними підрозділами; співпрацювати з асоціацією випускників університету; відродити роботу міжнародних науково-освітніх та культурних центрів, які функціонували в університеті до 2014 року; сприяти розвитку матеріально-технічної бази університету.

Колектив університету підтримав кандидатуру Сергія Савченка на посаду ректора, вбачаючи в ньому високопрофесійного керівника. Зичимо Сергію Вікторовичу невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів і задумів. Нехай його супроводжують розуміння й підтримка з боку колег, а професійна діяльність буде сповнена творчих перемог!

Ірина Бахмет,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024