Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у міжнародній конференції

Доцент кафедри технологій виробництва та професійної освіти НН ІТОТТ Валерій Колесніков взяв участь у міжнародній конференції.

15 та 16 жовтня 2020 року відбулась XV Міжнародна конференція ,,Проблеми корозії та протикорозійного захисту конструкційних матеріалів” (присвячена 110-річчю народження Г.В. Карпенка).

Організаторами конференції виступили: Європейська корозійна федерація, Національна академія наук України, Міністерство освіти і науки України, Українська асоціація корозіоністів, Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, Львівський національний університет імені Івана Франка, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

В цій конференції прийняв участь і доцент кафедри технологій виробництва та професійної освіти навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму Валерій Колесніков. Він підготував стендову доповідь на тему ,,Дослідження впливу змащувально-охолоджувальних рідин на робочі та експлуатаційні властивості  корозійнотривких сталей” (,,Research of influence of lubricants on working and operating properties of corrosion-steel steels”). Також за матеріалами конференції надрукована публікація у спеціальному випуску журналу «Фізико-хімічна механіка матеріалів» та вийшли  англомовні тези.

До  спецвипуску подані  праці,  які  присвячені  фундаментальним  аспектам  корозії  та корозійно-механічного  руйнування;  водневій  та  газовій  корозії;  новим  корозійнотривким  матеріалам; газотермічним,  гальванічним  та  іншим  покриттям; інгібіторному,  біоцидному  та  електрохімічному захистам;  методам  досліджень  і  корозійному  контролю; протикорозійному  захисту обладнання нафтогазової, хімічної та енергетичної промисловості.

Кращі статті, які містять нові, оригінальні результати, будуть відібрані для опублікування у міжнародному журналі “Фізико-хімічна механіка матеріалів”, який перевидає англійською мовою видавництво Springer Verlag під назвою “Materials Science”.

На конференцію надійшли матеріали з різних країн: Німеччини, Словакії,  Швейцарії, Казахстану, Мексики, Польщі, Білорусі, Китаю. Через пандемію деякі доповіді були висвітлені  у режимі відеоконференцій за допомогою презентацій та платформи ZOOM.

За інформацією НН ІТОТТ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024