Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання студентського самоврядування

У НН ІІМВСПН відбулось чергове засідання студентського самоврядування.

У  навчально-науковому інституті історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук відбулося чергове засідання студентського самоврядування. Студенти ознайомили перший курс з особливостями роботи самоврядування в інституті, звітували за минулий навчальний рік, обговорили план роботи на перший семестр 2020-2021 н.р. Окрім того, для першокурсників оголосили набір до хору та танцювального колективу на базі інституту. Обговорили ідеї та плани щодо проведення центральних свят та заходів на істфаці: День працівника освіти; Алло, ми шукаємо таланти; Посвята в студенти, тощо.

Цього разу на порядку денному, окрім нагальних питань, було переобрання представників студентського самоврядування за трьома центральними посадами: президент, предстуд та профорг ,,СКІФу”.

Студентське самоврядування істфаку має давні традиції та особливості. Голова самоврядування має почесну посаду Президента Студентського Конгресу та уособлює демократичні традиції інституту. Особлива увага приділяється претендентам на цей пост, адже за традицією, студент повинен бути не лише відмінником навчання, але й активним учасником наукового та культурно-масового життя інституту, бути творчім та креативним, мати лідерські якості.

Голова ради гуртожитків істфаку – це посада, що вимагає від претендента якості господаря, вміння справедливо вирішувати конфлікти. Він повинен знати студентство, їх проблеми та потреби. Окрім того, він є представником істфаківців, що проживають у гуртожитках, захищає їх права, пояснює обов`язки та попереджає порушення.

Профспілковий організатор істфаку – це активна та ініціативна людина. Він робить оголошення студентству від профспілкової організації університету, активно співпрацюючи з нею. Через профспілкового організатора можна дізнатись, які пільги має студент, які є пропозиції щодо літніх та зимових таборів або баз відпочинку, проконсультуватись щодо отримання матеріальної допомоги, Крім того, профорг захищає інтереси та права студентства істфаку, знається на Законах України, висловлює думку всього студентського колективу.

Саме тому було приділено багато уваги щодо обрання гідних претендентів за вищевказаними посадами. Кожен, починаючи з другого курсу, мав змогу балотуватись на ці пости, звернувшись до зібрання з промовою. Претенденти розповідали про себе, свої плани, їдеї щодо вдосконалення роботи самоврядування, а Конгрес Студентів обирав дійсно гідних представників. Так, за результатами відкритого голосування Посаду Президента СКІФу отримала студентка 2 курсу спеціальності ,,Політологія” Маргарита Кононенко. Головою Ради гуртожитків було обрано студента 2 курсу спеціальності ,,Політологія” Сергія Спортесного. Профспілковим організатором стала студентка 3 курсу, також ,,Політології” Юлія Бондар.

Після голосування студенти мали змогу висловити свої думки та пропозиції, зробити оголошення, поспілкуватись на теми, що найбільш актуальні в першому семестрі навчання. Наприкінці заходу студентство  привітало новий студентський актив з займаними посадами й висловило сподівання на активну співпрацю, відданість справі та рідному інституту.

Навчально-науковий інститут історії, міжнародних відносин

і соціально-політичних наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024