Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародна науково-практична конференція

29 вересня в ЛНУ відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми взаємодії громадянського суспільства і Збройних Сил України».

Організаторами конференції виступили Міністерство оборони України, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація, Українська миротворча школа та Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.

Тематичні напрями конференції:

  1. Інформаційне забезпечення взаємовідносин громадянського суспільства і державних органів в Україні.
  2. Розвиток правового регулювання співробітництва між Збройними Силами України і населенням.
  3. Проблеми підвищення довіри до Збройних Сил України серед населення Донецької і Луганської області.
  4. Роль громадських об’єднань у розбудові правової соціальної держави.
  5. Формування образу військовослужбовця Збройних Сил України у дітей та молоді в різних інститутах соціалізації.

Метою конференції було вироблення пропозицій щодо формування концепції взаємодії Збройних Сил України з інститутами громадянського суспільства у сучасних умовах.

За її результатами планується підготовка та направлення до органів влади України пропозицій щодо підготовки Концепції взаємодії Збройних Сил України з інститутами громадянського суспільства, її структури та змісту.

Крім того, рекомендації конференції мають бути надіслані до Генерального штабу Збройних Сил України з метою врахування їх в Інструкції щодо взаємодії Збройних Сил України та громадян, а також під час розробки напрямів спільної діяльності представників Збройних Сил України та громадян.

У роботі конференції приймали участь науковці, які досліджували проблеми формування громадянського суспільства, інформаційного забезпечення діяльності Збройних Сил України, представники мас-медіа ЗСУ та НГУ, волонтерські організації, всі зацікавлені представники громадськості.

Трет’якова Юлія, прес-центр ЛНУ

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024