Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Університет своїми руками

Студенти навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму взяли участь у пленері.

24 вересня 2020 року студенти-дизайнери НН ІТОТТ взяли участь у пленері в рамках проєкту ,,Аура міста”. Метою заходу було надихнути студентів на творчі доробки, зробити так, щоб вони відчули нові враження від співпраці зі справжніми творцями. Організатором цього заходу є представник суспільної організації ,,Дієва громада” Марина Бражнікова.

На цей раз до нашого міста завітали художники з Кам’янця-Подільського Дмитро Кравець зі своєю дружиною Анною Сушарник-Кравець. На їх рахунку вже 9 персональних виставок і не один десяток виставок всеукраїнського, регіонального, обласного і місцевого рівнів. ,,Виставка – це звітний період у кожного художника, тому дуже важливо брати участь в якомога більшій кількості заходів” – зазначив Дмитро. Зараз вони с дружиною подорожують Україною, надихаючись новими враженнями, які згодом перенесуться на аркуш. Вони вже були в Одеській та Івано-Франківській областях.

У Старобільську майстри вирішили намалювати червоний корпус нашого університету. У процесі написання картини, митці ділилися зі студентами своїми професійними секретами, розповідали про особливості фарб, холстів, правильного розміщення картинки на аркуші. Художники охоче відповідали на запитання присутніх, тому вони дізналися, що Анна працює в техніці імпресіонізм. У своїх картинах вона намагається передати яскравість і радість життя, вселити в картину позитивні емоції. Дмитро Кравець є членом спілки художників України.

Результатом плідної співпраці художників зі студентами є дивовижна картина, на якій зображений головний корпус нашої Альма-матер. На зворотній стороні присутні залишили свій автограф напам’ять, підтверджуючи свою причетність до такого визначного заходу.

Шлях у картини довгий… 26 вересня її продемонструють на виставці, присвяченій Дню міста, потім її повезуть у Львів на виставку ,,Старобільську серце Львова”. Як зазначив директор НН ІТОТТ Віктор Дрель: ,,Дану картину митці подарують нам і вона буде продемонстрована на 100-річчі університету. Головне, що частинка душі кожного зі студентів залишилася на цьому холсті”.

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024