Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Ознайомча екскурсія

У навчально-науковому інституті торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму провели ознайомчу екскурсію.

23 вересня студенткою 4 курсу Єлизаветою Лященко була проведена ознайомча екскурсія ,,Стежками Старобільщини” для першокурсників спеціальностей 242 ,,Туризм” та 241 ,,Готельно-ресторанна справа”.

Початком туристичного маршруту була обрана Катерининська жіноча гімназія, де у 1940-1954 рр. розташовувся учительський інститут. Наступним об’єктом став пам’ятник по мотивах твору Ільфа і Петрова ,,Дванадцять стільців”. За однією з версій, у 1923 р. письменники були відправлені у відрядження до повітового містечка Старобільськ, саме тому у романі зустрічається безліч збігів, пов’язаних з історією Старгорода.

Студенти першого курсу також познайомилися з історією створення пам’ятників Всеволоду Гаршину, Кісі Вороб’янинову та Нестору Махно. Останній набув популярності через чутки про сховану у міських підземеллях скарбницю армії, яку нібито досі не знайдено. Туристичний маршрут завершився біля каплиці, побудованої на честь Покровського собору, який було знищено у 1934 р. Під час екскурсії першокурсники ставили питання стосовно діячів Старобільська та правдивості легенд щодо історії Старгорода.

Після завершення екскурсії студенти подякували за цікаву подорож вулицями міста, яке щонайменше на чотири роки перетворюється на їх рідну студентську домівку.      

Навчально-науковий інститут торгівлі,
обслуговуючих технологій 
та туризму

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024