Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Пам’яті видатного випускника

Студентсько-викладацький колектив ЛНУ імені Тараса Шевченка висловлює глибоку скорботу з приводу смерті Ігоря Новікова.

22 вересня 2020 року на 49-у році життя пішов з життя видатний співак, який володів неймовірним тенором голосу й неабиякою жагою до життя – Ігор Новіков. Лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів є випускником навчально-наукового інституту культури та мистецтв нашої Альма-матер. Його талант – це могутній спів, який зачаровував слухачів з перших секунд.

Його шлях до музики є прикладом того, як справжній природний дар наполегливо ,,пробивається” крізь вже усталене життя, надаючи останньому зовсім іншу спрямованість – творчу.

Маючи технічну освіту, Ігор у 28 років вступає до навчально-наукового інституту культури і мистецтв на спеціальність ,,Музичне мистецтво (Академічний спів)” і майже одразу проявляє себе як талановитий співак.  За роки навчання він виконував провідні тенорові партії в оперних постановках інституту – ,,Запорожець за Дунаєм” С. Гулака-Артемовського, ,,Алєко” С. Рахманінова, ,,Фауст” Ш. Гуно, виступав солістом-вокалістом під час гастролей студентського хору НН ІКМ в Австрії в 2005-2006 рр., неодноразово ставав переможцем всеукраїнських та міжнародних конкурсів вокальної майстерності. Творчі досягнення за час навчання визначили подальше професійне життя Ігоря Новікова, пов’язане з виконавською діяльністю як артиста Луганської обласної філармонії та викладацькою роботою в НН ІКМ ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Немає слів, щоб висловити всю тугу та скорботу… Це величезна втрата для всіх, адже ,,золотий” тенор співака був неповторним. Шкода, що цей світ покидають найкращі.

Ми завжди будемо пам’ятати Ігоря, як одного з найталановитіших студентів, який мав величезний творчий потенціал у галузі вокального виконавства. Його багатий, чарівний, зворушливий голос назавжди залишиться в наших серцях.

Висловлюємо щирі співчуття дружині Ігоря –  випускниці НН ІКМ, талановитій співачці Луганської обласної філармонії Олені Босенко, а також його рідним і близьким.

 

Вічний  спокій його душі…

Колектив Луганського національного університету
імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024