Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День знань

Сьогодні в ЛНУ імені Тараса Шевченка відбувся День знань для студентів-першокурсників.

15 вересня 2020 року – це визначальний день для студентів першого курсу нашого університету. У цей день Альма-матер урочисто прийняла їх у велику родину шевченківців, дотримуючись санітарно-епідеміологічних норм, пов’язаних із поширенням COVID-19.

Урочистості, присвячені початку нового навчального року, розпочалися зі вступної лекції, під час якої студенти ознайомилися з освітніми традиціями нашого університету. Директори та декани структурних підрозділів вітали молодь та бажали їм високих здобутків у навчанні та насиченого студентського життя.

Далі на університетському подвір’ї відбулася святкова лінійка, яка розпочалася з підняття прапорів України, Європейського Союзу та ЛНУ імені Тараса Шевченка. Національний гімн став доповненням цього урочистого моменту й додав кожному з присутніх відчуття причетності до великої Університетської родини та рідної України.

Хвилюючим моментом стало винесення прапорів 8-о окремого полку спеціального призначення та 80-ї аеромобільної  бригади. Для нас вони є символами нескореності і героїзму української нації, яка мужньо витримує всі випробування долі.

У цей святковий день зі словами вітання до присутніх звернувся голова вченої ради ЛНУ Віталій Курило: ,,Шановні першокурсники, студенти, викладачі, співробітники, гості я хочу привітати, з 15-и денним запізненням, але з початком нового навчального року. Так, цей рік особливий, але ми бережемося, дотримуємося усіх заходів та розпочинаємо навчання. Я хочу побажати кожному студенту, щоб ми з вами зустрілися через чотири роки, коли будемо вручати дипломи бакалавра. Живіть цікавим студентським життям, учіться і радійте кожному дню. Зі святом!”

Ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савченко в своїй промові зазначив, що головними на площі є першокурсники: ,,Сьогодні ви в перший раз бачите наш університет, знайомитесь один з одним, зі своїми викладачами. Це така хвилююча мить… Запам’ятайте її. Це початок вашого самостійного дорослого життя”. 

Привітав студентів й голова студентського самоврядування Олександр  Мироненко. Він звернувся до першокурсників із такими словами: ,,Сьогодні ви прийшли до нас вперше і вже стали частинкою нашої дружньої Альма-матер. Студентське самоврядування вітає вас із першим кроком у доросле життя, яке починається тут, у цих стінах. Будьте активними та розумними”. 

26 квітня 1939 року нашому університету було присвоєно ім’я Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Тому нашим почесним обов’язком є вшанування пам’яті генія українського народу. Так, почесне право покласти квіти до його пам’ятника випало студентам НН ІІМВСПН Валерії Сілкі та Владиславу Русанову. 

Найемоційнішим моментом святкування став флешмоб, присвячений 100-річчю рідної Альма-матер. Хореографічні колективи всього університету об’єдналися для того, щоб продемонструвати велич та красу нашого закладу вищої освіти.

Продовженням урочистостей став квест, де першокурсники мали змогу ознайомитися з видатними місцями університету та міста. Так, серед локацій, які вони відвідали, були бібліотека, коворкінг-центр, кабінет нової української школи, фотозони, центр культури та дозвілля, інтернет-телерадіостудія ,,Університетська хвиля” тощо.

Шевченківці, вітаємо Вас з початком нового навчального року, який стартує вже 100-й раз! Успіхів Вам, наукових здобутків, міцного здоров’я й безмежного щастя. Зі святом!

Вікторія Калініна,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024