Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у виставці «Подарунок І. П. Котляревському»

Студентсько-викладацький колектив НН ІКМ представив свої роботи на виставці, присвяченій 251-й річниці від дня народження І.П. Котляревського.

8 вересня з нагоди 251-ї річниці від дня народження І.П. Котляревського в приміщенні Літературно-меморіального музею Івана Котляревського відбулося відкриття спільної виставки творчих робіт викладачів та студентів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Інституту культури і мистецтв та кафедри образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка «Подарунок І. П. Котляревському».

Обидві кафедри є ключовими у підготовці майбутніх фахівців мистецьких спеціальностей Полтави та області. Ідея виставки в рамках договору про співпрацю між нашими навчальними закладами та успішно втілилась у цікавому та професійному мистецькому проєкті.

Викладачі та студенти кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва представили різновидові та різножанрові твори: графіку, живопис, кераміку, килимарство та писанкарство, декоративний розпис, лялькарство.

Родзинкою експозиції стало поєднання традиційних виробів та технік з їх сучасним прочитанням, що дозволяє говорити про безперервність та актуальність традицій українського мистецтва.

Після відкриття викладачі кафедр взяли учать у телемості з відвідувачами Полтавської обласної бібліотеки імені І. П. Котляревського. Читачі бібліотеки відвідали виставку онлайн та поспілкувалися з викладачами.

Навчально-науковий інститут

культури та мистецтв

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024