Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання щодо підготовки докторів філософії

Відбулося засідання гарантів освітньо-наукових програм PhD та викладачів, задіяних у підготовці докторів філософії.

8 вересня у читальній залі наукової бібліотеки ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” відбулося засідання гарантів освітньо-наукових програм PhD та викладачів, задіяних у підготовці докторів філософії. Також науково-педагогічні працівники мали можливість приєднатися до засідання за допомогою платформи ZOOM.

Ураховуючи нові вимогами до якості освіти на третьому рівні вищої освіти, засідання було присвячене розгляду питання корегування освітньо-наукових програм PhD та навчальних планів.

Доктор педагогічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи Леонід Ваховський привітав викладачів з початком навчального року та закликав до організації й здійснення якісної підготовки майбутніх докторів філософії.

Доктор педагогічних наук, професор, заступник голови ГЕР Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з галузі знань 23 ,,Соціальна робота” Олена Караман прокоментувала критерії оцінювання якості освітньо-наукової програми PhD, на які в першу чергу звертають увагу експерти при здійсненні акредитації. Також Олена Леонідівна наголосила, що освітньо-наукова програма PhD має містити чотири складники, а саме, глибинні знання із спеціальності, загальнонаукові (філософські) компетентності, універсальні навички дослідника, мовні компетентності.

У ході обговорення пропозицій та зауважень було погоджено перелік обов’язкових освітніх компонентів циклу загальної підготовки, визначено термін розроблення обов’язкових освітніх компонентів циклу професійної підготовки та силабусів вибіркових дисциплін.

Відділ аспірантури

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024