Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День знань у НН ІПП

НН ІПП відзначив День знань: відкриттям лабораторії, квестом, зборами студентів старших курсів.

1 вересня викладачі і студенти навчально-наукового інституту педагогіки і психології долучилися до загальноуніверситетського святкування Дня знань. Програма була насиченою: урочисте підняття прапорів університету, України та ЄС; відкриття сучасної лабораторії дошкільної освіти; участь у квесті для першокурсників коледжів і ліцею; організаційні збори старшокурсників НН ІПП.

Свято розпочалося з відкриття Лабораторії дошкільної освіти, яку було створено для реалізації «Концепцію освіти дітей раннього та дошкільного віку» щодо підготовки нового покоління педагогічних кадрів для закладів дошкільної освіти, партнерства з батьками, науково-методичного супроводу системи освіти дітей раннього та дошкільного віку. На урочистому відкритті лабораторії взяли участь адміністрація університету (В. Курило, С. Савченко, Д. Ужченко, О. Бабічев) та інституту (О. Караман, О. Цалапова, В. Пушко, С. Бадер, І. Гречишкіна), студенти спеціальності «Дошкільна освіта» та діти викладачів.

Наступним етапом стала участь у квесті для першокурсників коледжів і ліцею. Доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Л. Варяниця представила кабінет Нової української школи та запросила до співпраці викладачів і студентів.

О півдні відбулася зустріч директорату, студентського самоврядування, кураторів і завідувачів кафедр зі студентами другого курсу, а о 14.00 – зі студентами 3 – 4 курсів.

Директор інституту О. Караман та заступники директора О. Цалапова і В. Пушко привітали весь колектив з початком нового, ювілейного, навчального року; побажали здоров’я, творчого натхнення, особистісного й професійного зростання, нових звершень і перемог.

Потім вони розповіли про організацію освітнього процесу в першому семестрі за трьома основними напрямами: навчальна, соціально-гуманітарна та наукова діяльність. Особливий акцент зробили на необхідності дотримання рекомендацій МОН і МОЗ України щодо організації протиепідемічних заходів в період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, а також зобов’язали кураторів та старост груп провести плановий і повторний інструктажі з техніки безпеки.

Після загальних зборів на всіх спеціальностях було проведено кураторські години і сплановано роботу на семестр.

Перший день нового навчального року пройшов в піднесеному настрої, адже всі сумували за живим спілкуванням та активним життям інституту.

До нових звершень у новому навчальному році, любий Інституте!

 

За інформацією навчально-наукового

інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024