Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Свято мудрості, добра й натхнення

У Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка урочисто відзначили День знань.

День знань – це завжди особливо урочистий і хвилюючий день, насичений емоційністю та щасливою атмосферою. Саме з нього розпочинається незвіданий шлях до нових знань, знайомств та можливостей.

Незважаючи на карантинні умови, новий навчальний рік у нашій Альма-матер розпочато! З самого ранку на університетському подвір’ї панувала атмосфера тепла і щастя, адже студентсько-викладацький колектив зібрався разом й обмінювався привітаннями та побажаннями. Різнобарвне свято додало стінам ЛНУ імені Тараса Шевченка веселого настрою та почуття єдності.

1 вересня в ювілейний, 100-й раз, зібрало всю шевченківську родину разом – починаючи з першокурсників коледжів і закінчуючи когортою поважних професорів та адміністрації.

Уранці коледжі зібралися в аудиторіях задля ознайомлення студентів першого курсу зі структурою підрозділів та їх керівництвом.

Далі на університетському подвір’ї відбулася урочиста лінійка, яка розпочалася з підняття прапорів України, Євросоюзу та нашого закладу вищої освіти.

З початком нового навчального року студентів та викладачів зі сцени привітав голова вченої ради ЛНУ Віталій Курило й наголосив на тому, що цей навчальний рік розпочинається нетрадиційно у зв’язку з епідеміологічною ситуацією та перебігом вступної кампанії-2020.

Ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савченко звернувся до першокурсників з такими словами: ,,Сьогодні Ви робите перший крок на шляху до особистого зростання, до формування Вас як фахівців та патріотів нашої держави. Я сподіваюся, що через декілька років ви будете гордо казати ,,Я закінчив Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” і матимете нагоду пережити найкращі роки життя – студентські. Ми зі своєї сторони зробимо все можливе для цього”.

Приємним подарунком для першокурсників Коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжу стали пам’ятні значки з гербом нашого університету.

Продовженням урочистостей стало покладання квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, як символу причетності до одного з найпалкіших патріотів нашої країни. 

Цього дня відбулися ще дві важливі події – відкриття нових, сучасно-обладнаних аудиторій. Навчально-науковий інститут педагогіки і психології обладнав аудиторію для студентів спеціальності ,,Дошкільна освіта”. За словами директора НН ІПП Олени Караман, інститут швидко реагує на інновації в сфері освіти і науки в Україні, тому реакцією на затвердження нової концепції щодо дошкільного виховання стало обладнання сучасної лабораторії.  На факультеті природничих наук відбулася презентація оновленої лабораторії, яка оснащена сучасним обладнанням. ,,Ця аудиторія підготовлена для проведення навчальних занять студентів спеціальностей ,,Середня освіта. Біологія” та ,,Біологія”, – відзначила заступник декана з навчальної роботи ФПН Ольга Губська. 

Для ознайомлення першачків із структурою університету було організовано квест-подорож, під час якого вони відвідали 9 локацій, серед яких були аудиторія нової української школи, фотозона, геологічний музей, тощо. Так, студенти не лише гарно й цікаво провели час, а й змогли познайомитись один з одним. 

Ось так і добіг кінця святковий день 1 вересня. Відтепер шевченківську родину чекають насичені будні та яскраві свята. А нашим студентам бажаємо щастя, здоров’я, благополуччя і якомога більше радісних моментів.

Зі святом!

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024