Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Навіки у наших серцях…

ЛНУ імені Тараса Шевченка вшанував пам’ять загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань.

Сьогодні, 29 серпня 2020 року, минають роковини з дня найбільших втрат української армії на сході України – виходу військовослужбовців з оточення в Іловайську. Ця трагічна подія назавжди залишиться майоріти червоною сторінкою в пам’яті народу, коли тисячі невинних людей загинули за свою країну. Тому обов’язком кожного з нас є увіковічення пам’яті про їх подвиг. Адже пам’ять – це частина нашого народу, совість, біль, гордість. Саме завдяки ній, українська нація залишається згуртованою та сильною.

У цей день, представники структурних підрозділів університету віддавали данину пам’яті біля пам’ятника та могил загиблих військовослужбовців.

Представники навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму, навчально-наукового інституту економіки та бізнесу й факультету української філології та соціальних комунікацій покладали квіти біля могил. На початку заходу заступник директора з соціально-гуманітарної роботи НН ІТОТТ Михайло Чумак нагадав присутнім сумні фрагменти з історії 2014 року й побажав, щоб вони ніколи більше не чули слова ,,війна”. Заступник директора з соціально-гуманітарної роботи НН ІнЕБ Олег Черниш зазначив: ,,Ми повинні цінувати подвиг кожного з героїв, які доклали багато складних зусиль для того, щоб Україна була самостійною, незалежною і суверенною державою. Тож давайте будемо гідними нащадками вірних синів України і зробимо все можливе для того, щоб Батьківщина стала процвітаючою державою на європейському рівні!”

Делегація у складі представників від навчально-наукового інституту педагогіки та психології та навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук разом із військовослужбовцями вшановували пам’ять біля пам’ятника воїнам, які загинули в боротьбі за незалежність України. Нажаль, серед тих воїнів, кого вшановували, є й 3 студенти нашого закладу вищої освіти. Також від студентсько-викладацького колективу університету були передані військовим квіти, задля покладання їх до пам’ятника, який установили між селищами Кримським і Муратовим на місці загибелі одного українського військового під час бою.

Дякуємо захисникам за їх вірну службу на благо Держави. Пам’ятаймо їх подвиг!

Вікторія Калініна,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024