Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День пам’яті захисників України

У День пам’яті захисників України низько схиляємо голову перед віковічною шаною до загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань!

День пам’яті захисників України – це день вшанування пам’яті тих вірних синів і дочок України, які поклали за її незалежність і суверенність найдорожче – життя. Вони своїм героїчним подвигом продемонстрували силу й твердість духу всієї української нації. Це справжній взірець мужності, доблесті, честі й витримки.

У цей день ми, шевченківці, повинні пам’ятати не тільки про воїнів-захисників, а й про волонтерів та медиків, які щиросердною допомогою продемонстрували відданість рідній державі. Обов’язком кожного з нас є завжди пам’ятати про людей, котрі поклали на терен існування України життя.

Ми впевнені, що славна когорта героїв стала янголами-охоронцями, які нині оберігають захисників на лінії зіткнення й вселяють у них силу й віру боротися за територіальну цілісність нашої держави. Адже любов та відданість Батьківщині, увіковічення її культури ні за яких обставин не може бути знеціненою.

Схиляємо голову перед кожним, хто загинув за Україну. Щиро дякуємо кожному, хто воював та воює за неї. Мирної країни нам усім, добробуту та щасливого майбутнього, а загиблим захисникам – вічна пам’ять!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою голова вченої ради ЛНУ Віталій Курило

та ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савченко

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024