Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Вшануй пам’ять своїх предків»

18 вересня студенти Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжу взяли участь у волонтерській акції «Вшануй пам’ять своїх предків».

Акція проводилась за ініціативи Луганського обласного краєзнавчого музею в особі директора Мілованової О.В. та викладача суспільно-політичних дисциплін коледжу Бублик О.І., яка є керівником секції «Історичне краєзнавство» Малої академії наук ЛНУ імені Тараса Шевченка.

В результаті проведеної акції юні волонтери прибрали значну територію старого кладовища на кв. Ватутіна м. Старобільська: вирубали чагарники, зібрали й винесли сміття та сухе листя. Для першокурсників, які долучилися до благодійної справи була цікавою інформація про те, що там похований Резнік Яков Борисович, професор, доктор педагогічних наук. Він працював у Старобільському учительському інституті протягом 1949-1952 років викладачем кафедри педагогіки. Студенти-волонтери вже кілька років поспіль піклуються про могилу Якова Борисовича і вважають це почесною справою, адже відчувають зв’язок поколінь та мають бажання вивчати історію свого краю.

Студенти коледжу повернулися до навчального закладу з почуттям глибокого задоволення від корисності зробленої ними справи, хоч і були виснажені нелегкою роботою. Вони закликають студентів, учнів, усіх небайдужих громадян міста продовжити розпочату справу й долучитися до прибирання занедбаних територій. Це, говорять вони, допоможе не тільки впорядкувати місто, а й наші думки та почуття.

                                                                                  Трет’якова Юлія, прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024