Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Нагороди на ,,Сучасні заклади освіти – 2020ˮ

ЛНУ імені Тараса Шевченка на виставці ,,Сучасні заклади освіти – 2020ˮ отримав звання ,,Лідер наукової та науково-технічної діяльностіˮ та золоті медалі за конкурсні роботи.

4-6 серпня 2020 року на базі Київського Палацу Спорту проходить Одинадцята міжнародна виставка ,,Сучасні заклади освітиˮ та виставка освіти за кордоном ,,World Eduˮ. Організатором заходу стала Компанія ,,Виставковий Світˮ за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України. На виставці підведені результати конкурсів й проведиться інформаційно-насичена тематична програма.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка був удостоєний звання ,,Лідер наукової та науково-технічної діяльностіˮ. Освітянська й наукова спільнота з усієї України визнала переміщений ЗВО найперспективнішим університетом, який залишається осередком наукової діяльності.

У Київському Палаці Спорту вручили Гран-Прі ,,Лідер наукової та науково-технічної діяльностіˮ голові вченої ради ЛНУ Віталію Курилу. ,,Ця відзнака є дуже важливою, особливо в цей складний рік. Не зважаючи на усі складнощі, університет взяв участь у виставці і показав, що він, будучи переміщеним ЗВО, серйозно займається наукою та науково-технічною діяльністю. Університет підтвердив свій високий освітянський та науковий рівніˮ, – відзначив Віталій Курило.

Також на цій виставці науковці навчально-наукового інституту педагогіки та психології представили конкурсну роботу ,,Робота вихователя закладу дошкільної освіти з батькам в умовах інклюзіїˮ у номінації ,,Комплексна підтримка дитини з особливими освітніми потребами як умова успішної реалізації інклюзивної освітньої політикиˮ, яка отримала золоту медаль.

Представлена на конкурс робота має яскраво виражену актуальність дослідження. Вона полягає в тому, що соціально-економічна нестабільність, військовий конфлікт на сході України спричинили екологічну катастрофу та посттравматичні стресові розлади у населення, які призвели до різкого зростання кількості дітей з різними психофізичними вадами в розвитку. Тому організація роботи вихователя закладу дошкільної освіти з батьками в умовах інклюзії є пріоритетним напрямом роботи сучасного закладу дошкільної освіти.

Метою дослідження є наукове обґрунтування, розробка теоретичних і практичних аспектів роботи вихователя закладу дошкільної освіти з батьками в умовах інклюзії.

Результатом дослідження  є розробка методичного посібника ,,Індивідуальна комплексна сімейна програма та методичні рекомендації щодо здійснення соціально-педагогічної підтримки батьків дітей з психофізичними порушеннями розвитку ,,ЩАСЛИВА РОДИНАˮ.

Ще одну золоту медаль отримала конкурсна робота навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму ,,Формування конкурентоспроможності майбутніх фахівців туристичної індустрії в процесі анімаційної діяльностіˮ у номінації ,,Компетентнісний підхід – основа якості змісту освітиˮ.

У проєкті яскраво виражене теоретичне і практичне значення. ,,До роботи ввійшов багатий матеріал за останні п’ятнадцять років з наших фахових закордонних практик та розробок наших викладачівˮ, – зазначив Віктор Дрель.

Теоретичне значення роботи полягає в тому, що вперше науково обґрунтовано і розроблено теоретичні і технологічні засади формування конкурентоспроможних майбутніх фахівців туристичної індустрії в процесі анімаційної діяльності.

Практичне значення полягає в розробці й упровадженні технології формування конкурентоспроможності майбутніх фахівців туристичної індустрії через реалізацію на практиці змісту, форм та методів комплексної анімаційної діяльності.

Ще одну нагороду вищого ґатунку – сертифікат ,,Якість наукових публікаційˮ – також було вручено делегації університету.

Отримані медалі та звання ,,Лідер наукової та науково-технічної діяльностіˮ на Міжнародній виставці ,,Сучасні заклади освіти – 2020ˮ є результатом наполегливої праці та самовідданості усієї освітянської спільноти ЛНУ імені Тараса Шевченка.  Саме тому, що інноваційна освітня діяльність є рушійною силою нашого закладу вищої освіти, ми піднімаємося в українських та світових рейтингах.

Вітаємо рідний університет з перемогами й бажаємо подальшого розвитку й нових досягнень на світовому рівні!

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024