Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

,,Сучасні заклади освіти – 2020ˮ

ЛНУ імені Тараса Шевченка взяв участь в Одинадцятій міжнародній виставці ,,Сучасні заклади освіти – 2020ˮ.

Виставка ,,Сучасні заклади освіти – 2020ˮ – це чудова можливість для освітян обмінюватися досвідом, демонструвати власні розробки, приходити до інноваційних ідей шляхом співпраці. Цей захід яскраво демонструє прагнення науковців до саморозвитку й бажання поглибитись в сучасний світ інновацій та технологій.

Проведення цього широкомасштабного професійного заходу є доказом того, що, незважаючи на карантинні обмеження, освітня галузь в нашій державі не припиняє розвиватися й формувати майбутнє країни. Українські науковці, педагоги, учителі, викладачі своєю напруженою роботою роблять внесок в розвиток не тільки української, а й світової науки.

Сьогодні, 4 серпня 2020 року, в Київському Палаці Спорту відбулося урочисте відкриття найбільшої виставки України в освітній галузі – Одинадцятої міжнародної виставки ,,Сучасні заклади освіти – 2020ˮ. У зв’язку з усесвітньою пандемією COVID-19 її було перенесено з березня на серпень.

Організаторами виставки є Компанія ,,Виставковий Світˮ за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Не зважаючи на карантинні умови, виставка вийшла масштабною. Освітяни та науковці з навчальних закладів України взяли участь задля демонстрації своїх інновацій та відкриттів.

У цьому році наш ЗВО представляє делегація у складі голови вченої ради ЛНУ Віталія Курило, директора навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму Віктора Дреля, старшого лаборанта кафедри дошкільної та початкової НН ІПП Борисенко та фахівця І категорії відділу маркетингу Вікторії Калініної.

Університет взяв участь у двох конкурсах:

  • Рейтинговому виставковому конкурсі з нагородженням переможців Гран-Прі ,,Лідер вищої освіти Україниˮ;
  • Конкурсі з тематичних номінацій з нагородженням переможців золотими, срібними та бронзовими медалями.

За результатами конкурсного відбору Луганський національний університет імені Тараса Шевченка отримав Гран-Прі ,,Лідер наукової та науково-технічної діяльностіˮ. Відзнаку вручили голові вченої ради ЛНУ Віталію Курилу директор компанії ,,Виставковий світˮ Світлана Рудько.

Почесне звання ,,Лідер наукової та науково-технічної діяльностіˮ наш заклад вищої освіти отримав не випадково, адже його діяльність є показовою та багатофункціональною. Професорсько-викладацький колектив докладає усіх зусиль задля розвитку наукової галузі як в Україні і поза її межами.

У тематичній номінації ,,Комплексна підтримка дитини з особливими потребами як умова успішної реалізації інклюзивної освітньої політикиˮ науковці навчально-наукового інституту педагогіки і психології освіти отримали золоту медаль.

Для участі в тематичній номінації ,,Компетентнісний підхід – основа якості змісту освітиˮ освітяни навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму підготували роботу на тему ,,Формування конкурентоспроможності майбутніх фахівців туристичної індустрії в процесі анімаційної діяльностіˮ.  За результатами конкурсного відбору та експертизи за роботу ЛНУ отримав також золоту медаль.

Ще одну нагороду вищого ґатунку – сертифікат ,,Якість наукових публікаційˮ– також було вручено делегації університету.

Завітав на виставку й заступник міністра освіти і науки України Артур Селецький, який привітав університет з отриманими нагородами й побажав подальших успіхів.

Ось і підійшов до кінця перший день найбільшого освітянського заходу 2020 року, якому не стала на перепоні навіть пандемія COVID-19. Попереду у нас цікаві семінари, воркшопи та майстер-класи, які будуть проходити ще 2 дні.

ЛНУ імені Тараса Шевченка розвивається і міцнішає з кожним роком, а отримані нагороди є цьому доказом. Пишаємося рідною Альма-матер і бажаємо їй подальшого процвітання і досягнення нових вершин!

Вікторія Калініна

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024