Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Професору ЛНУ присвоєно почесне звання

Інні Сташевській – професору ЛНУ присвоєно почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України».

september_21_15_1

Інна Олегівна Сташевська випускниця Донецької державної консерваторії імені С.С. Прокоф’єва і Національної музичної академії імені П.І. Чайковського, а сьогодні – професор, директор Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Науковець уособлює постать широкого творчого діапазону – скрипалька, художній керівник творчого колективу, педагог, науковець, музично-громадський діяч.

Професор є автором понад 80 наукових публікацій, зокрема 2-х фундаментальних монографій «Музичне виховання дітей дошкільного віку в Німеччині» та «Музична педагогіка Німеччини: теорія, історія, практика», а також навчального посібника. У своїх роботах Інна Олегівна розробляє теоретико-методичні основи формування професійної компетентності майбутніх скрипалів, основи методології наукового дослідження в новій для вітчизняної науки галузі – музично-педагогічній компаративістиці.

Регулярна участь в якості члена журі міжнародних і всеукраїнських музичних конкурсів, доповіді на наукових та науково-практичних конференціях різного рівня, запрошення до опонування дисертаційних робіт, проведення майстер-класів та лекцій в навчальних закладах України й зарубіжжя (Росія, Польща, Сербія, Боснія і Герцеговина) свідчать про визнання творчого й наукового авторитету професора ЛНУ Інни Сташевської не лише в України, а й за її межами.

Її високу виконавську майстерність музиканта підтверджує звання лауреата міжнародного конкурсу (ІІІ премія в номінації «Малі камерні склади», 2002 р. Нью-Йорк, США); тривала концертна практика у складі дуету (з Андрієм Сташевським, баян), а потім як керівника і солістки камерного ансамблю «Ренесанс» (створений нею у 2000 р.), який у 2008 році став лауреатом І премії міжнародного конкурсу «Кримська весна» в Ялті.

За час роботи в Луганському національному університеті із класу Інни Олегівни вийшло багато підготовлених фахівців-скрипалів, у тому числі й 12 лауреатів всеукраїнських і міжнародних конкурсів. А один з її учнів – Роберто Рац у 2014 році виборов Гран-прі Міжнародного конкурсу «Fortissimo».

Колектив Луганського національного університету імені Тараса Шевченка вітає директора Інституту культури і мистецтв, доктора педагогічних наук, професора Інну Олегівну Сташевську із присвоєнням державного почесного звання «Заслужений діяч мистецтв України».

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024