Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

У «ЛНР» не будуть видавати російські дипломи

Студенти не отримають обіцяних російських дипломів у Луганську.

Про це йдеться в офіційному листі Департаменту державної політики у сфері вищої освіти Російської Федерації, повідомляють у ЛНУ імені Тараса Шевченка.

«На даний момент Міністерство освіти і науки Росії не веде роботу зі створення філій російських освітніх організацій вищої освіти на базі Луганського регіонального університету імені Тараса Шевченка. При цьому документи зразка, встановленого Міністерством освіти і науки Росії, не видаються особам, які завершили навчання в зарубіжних освітніх організаціях та за зарубіжними програмами».

У свою чергу у ЛНУ імені Тараса Шевченка йдуть на зустріч студентам і чекають, як кажуть, до останнього. «Для продовження навчання в нашому виші, отримання диплома державного зразка та стипендії, слід терміново зареєструватися в директораті і деканатах, – зазначають в університеті. На нашу думку, слід замислитися, чи варто мати справу з людьми, які свідомо вводять студентів в оману, а наприкінці навчання роздрукують папірці, які нічого неварті, та які не визнає жодна країна світу, у тому числі і Російська Федерація».

Нагадаємо, Луганський національний університет у розпал бойових дій у Донбасі евакуювався в Старобільськ. На початку жовтня МОН України офіційно змінило юридичну адресу вишу, тепер ЛНУ існує на базі Старобільського факультету. Навчальний процес організований в дистанційно-очній формі. Студенти, викладачі та співробітники регулярно отримують стипендії, зарплати та соцвиплати.

Прес-центр ЛНУ
(м. Старобільськ)

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024