Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Конференція Української асоціації дослідників освіти (UERA) 

Викладачі кафедри педагогіки НН ІПП взяли участь у Міжнародній науковій конференції УАДО (UERA).

26 червня проходить IV Міжнародна наукова онлайн конференція «Імплементація Європейських стандартів в українські освітні дослідження» («Implementation of European Standards into Ukrainian Educational Research»), яка була організована Українською асоціацією дослідників освіти у співпраці з Національною академією педагогічних наук України. До роботи конференції у якості діючих членів Асоціації долучилися і доценти кафедри педагогіки Оксана Алексєєва та Інна Курліщук.

Українська асоціація дослідників освіти (UERA) заснована у 1994 році і має статус повного члена Європейської асоціації дослідників освіти (EERA). Місією Асоціації є сприяння розвитку наукової компетентності дослідників у галузі освіти, підвищення якості освітніх досліджень для впливу на освіту та суспільство, здійснення та захист прав і свобод, задоволення професійних, наукових, соціальних, культурних та інших інтересів членів Асоціації. Українська асоціація дослідників освіти (UERA) налічує близько 300 членів, які репрезентують наукові та освітні осередки усіх регіонів України.

ІV Міжнародна наукова конференція «Імплементація європейських стандартів в українські освітні дослідження» проводиться в рамках проєкту Української асоціації дослідників освіти “Європейські індикатори якості освітніх досліджень для розширення можливостей освітян в Україні” (№ 587032-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMOSUPPA) та співфінансується Програмою Erasmus+ Європейського Союзу.

Робота конференції проходить на платформі Zoom. Окрім пленарного засідання, яке у цьому році відкривали Джо О’Хара – президент Європейської асоціації дослідників освіти, професор Дублінського міський університет (Dublin City University), Ірландія; Сергій Курбатов – головний науковий співробітник Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, радник президії Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор; Петро Крайнік – представник Національного Erasmus+ офісу в Україні, координатор напряму Jean Monnet,  передбачено роботу трьох дискусійних груп. Увага учасників зосереджена навколо проблем академічної доброчесності і європейських етичних стандартів у освітніх наукових дослідженнях, потенціалу освітніх досліджень для розвитку освіти в Україні і світі та освіти і освітніх досліджень під час пандемії COVID 19. Під час заходу заплановано  презентацію нових наукових видань і проєктів Української асоціації  дослідників освіти  (UERA)  та учасників конференції.

За матеріалами кафедри педагогіки НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024