Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Конференція трудового колективу в НН ІПП

18 червня в навчально-науковому інституті педагогіки і психології відбулася Конференція трудового колективу.

На заході розглядався звіт Караман О. Л. на посаді директора інституту з 2015 по 2020 рр. та Програма подальшого розвитку інституту.

На конференцію було запрошено керівництво університету: в. о. ректора Савченка С. В., проректорів з науково-педагогічної роботи Ужченка Д. В., Бабічева О. І., Меняйленка О. С., голову первинної профспілкової організації Мороза В. П.

Структуру звіту Караман О. Л. складали основні напрями діяльності інституту за 5 років: 1. Кадрове забезпечення освітнього процесу. 2. Формування контингенту. 3. Забезпечення якості освіти. 4. Науково-дослідна робота. 5. Міжнародна діяльність. 6. Соціально-гуманітарна робота.

  1. Кадрове забезпечення освітнього процесу та підвищення якості кадрового складу стало провідним напрямом роботи НН ІПП. Протягом звітного періоду викладачами було захищено 1 докторську та 10 кандидатських дисертацій

Станом на 30.06.2020 р. кадровий потенціал НН ІПП складають: 69 штатних працівників, з яких 5 докторів наук (7%), 50 кандидатів наук (72%), 14 – без наукового ступеня (20%). Тобто, якість кадрового складу складає 80%, що відповідає ліцензійним умовам провадження освітньої діяльності.

  1. Формування контингенту та рекламно-профорієнтаційна робота.

Завдяки системній, планомірній та командній рекламно-профорієнтаційній роботі в НН ІПП щороку спостерігається зростання контингенту студентів, що станом на 01.10.2020 р. становив 1821 особу. Такий контингент дозволяє конкурувати НН ІПП з аналогічними структурами в провідних ЗВО України. Значну частину контингенту (за 5 років – майже 700 осіб) представляють студенти-військовослужбовці, учасники бойових дій.

  1. Забезпечення якості освіти.

Протягом 2015–2020 рр. з усіх спеціальностей і рівнів освіти було затверджено або оновлено освітні програми та навчальні плани відповідно до нових державних стандартів вищої освіти. Зі спеціальностей «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Спеціальна освіта» у 2016 році було пройдено акредитацію та продовжено термін дії сертифікату про акредитацію до 2026 року. До розробки освітніх програм, а також викладання освітніх компонентів залучаються стейкхолдери – роботодавці і випускники.

Яскравим показником якості освіти в НН ІПП стали результати підсумкової атестації 629 випускників: показник успішності – 100%, якості – 89,3%. Дипломи з відзнакою отримали 54 випускники.

Понад 30 здобувачів протягом звітного періоду отримували стипендії Президента, Верховної ради, Кабінету Міністрів України.

  1. Науководослідна робота.

Наукова робота на кафедрах НН ІПП протягом 2015–2020 рр. здійснювалася в межах 5 комплексних науково-дослідних, 3 фундаментальних досліджень за кошти державного бюджету України, 4 науково-дослідних центрів і лабораторій.

Протягом 2015–2020 рр. було організовано і проведено 26 науково-практичних конференцій різного рівня; опубліковано понад 700 наукових та методичних праць, зокрема 17 монографій, 30 навчально-методичних посібників; видано понад 40 номерів наукових журналів і збірників.

Прогресивним явищем також стала поява публікацій у наукометричних базах даних Scopus і Web of Science та публікацій у монографіях мовами ЄС.

Були відкриті аспірантура і докторантура зі спеціальностей 011 Науки про освіту, 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями), 231 Соціальна робота. Наразі в аспірантурі і докторантурі навчається 30 осіб, з них 4 – аспіранти з Китайської народної республіки; відновлені спеціалізовані вчені рад із захисту докторських (кандидатських дисертацій). Під керівництвом науковців НН ІПП було захищено 8 докторських та 25 кандидатських дисертацій.

Результатами наукової роботи студентів НН ІПП за пʼять років є понад 1300 наукових публікацій, проведення 28 студентських всеукраїнських та регіональних науково-практичних конференцій; участь у 8 міжнародних та 14 всеукраїнських конференціях в інших ЗВО; видання 15 збірників праць студентів; 6 переможців (1 місце) та 13 призерів (2–3 місця) ІІ етапу Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт та студентських олімпіад.

  1. Міжнародна діяльність.

Викладачі НН ІПП протягом 2015–2020 рр. взяли і беруть участь у 14 міжнародних проєктах; уклали 2 угоди про співпрацю з іноземними ЗВО: Жешувським університетом (Республіка Польща) та Балтійською Міжнародною Академією (Латвія); виграли 3 гранти на обладнання гуртожитку, Коворкінг-центру, кабінету Нової української школи.

  1. Соціально-гуманітарна робота здійснювалася відповідно до Комплексного плану з соціально-гуманітарної роботи НН ІПП на поточний рік.

Серед основних здобутків стало створення ефективного студентське самоврядування, участь у різних студентських форумах, обмін досвідом зі студентами  інших ЗВО тощо. Досвід роботи НН ІПП зі студентами-військовослужбовцями НАПН України було визнано таким, що не має аналогів в Україні.

В інституті було створено волонтерський загін «Тризуб» та танцювальний ансамбль «Вівʼєн».

У планах колективу НН ІПП – невпинний розвиток, досягнення найвищих результатів та зміцнення лідерських позицій.

В обговоренні звіту взяли участь представники ректорату – Савченко С. В., Ужченко Д. В., Бабічев О. І., Меняйленко О. С., Мороз В. П.; заступники директора Пушко В. Ф., Цалапова О. М.; від студентства – Борисенко К.

Після схвалення звіту в. о. ректора С. В. Савченко запропонував кандидатуру Караман О. Л. на посаду директора навчально-наукового інституту педагогіки і психології на новий термін.

Конференція трудового колективу підтримала цю пропозицію одноголосно.

Під аплодисменти Караман О. Л. вручили квіти та побажали успіхів і перемог інституту та університету на посаді директора славетного інституту.

Олена Леонідівна висловила подяку всьому колективу за довіру і пообіцяла з гордістю нести імʼя інституту, зберігаючи традиції та впроваджуючи інновації, прославляючи інститут новими звершеннями  і перемогами.

За інформацією навчально-наукового інституту
педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024