Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Першокурсники ІПП відвідали краєзнавчий музей

9 вересня першокурсники Інституту педагогіки і психології відвідали краєзнавчий музей Старобільська.

Старобільський краєзнавчий музей – найбільший відділ Луганського обласного краєзнавчого музею у місті Старобільську Луганської області; осередок культурно-просвітницької діяльності, заклад культури міста та району.

Під керівництвом екскурсовода студенти відвідали всі експозиції музею – історичну, етнографічну, фауністичну.

Так, історична експозиція вразила відвідувачів експонатами прадавніх часів, часів розвитку Старобільського повіту кінця XIX – початку XXI століть, революційних подій 1905-1907 років, будівництва церков, Святоскорбященського жіночого монастиря, відкриття церковно-приходських шкіл, будівництва і діяльності Деменківського ремісничого училища, Олександрівської і Катерининської гімназій тощо.

Не менш цікавою стала для студентів інформація про події на Старобільщині в міжвоєнний період 1918-1941 років, воєнний період 1941-1945 років, післявоєнний період 1946-1991 років тощо.

Проте найбільшої уваги прикувала до себе експозиція «На лінії вогню: крок від жертви до переможця», яка відображає події сучасної війни на Сході України. Фотографії загиблих героїв Старобільщини, подій з фронту, український прапор з підписами бійців, експонати зброї та боєприпасів примусила молодих людей замислитися над долею України та своїх однолітків.

Етнографічна експозиція музею представлена предметами побуту с. Шульгинка XVIII століття, Фауністична – мисливською фауною, властивою для Старобільських степів. Цікавим стало те, що частина представлених в експозиції видів тварин давно зникла в регіоні (наприклад, ведмідь бурий, сайга татарська).

На фоні всіх експозицій студенти із задоволенням сфотографувалися на пам’ять.

Відвідування всіх історичних місць Старобільщини входить до плану соціально-гуманітарної роботи Інституту педагогіки і психології.

Інститут педагогіки і психології
© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024