Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Призові місця на Всеукраїнському конкурсі

Студенти спеціальності ,,Середня освіта. Фізична культураˮ зайняли призові місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт.

Щорічно студенти навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту беруть активну участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Цього року студенти кафедри теорії і методики фізичного виховання стали призерами ІІ туру конкурсу, що відбувся у Придніпровській державній академії фізичної культури і спорту.

На підставі рецензій та оцінки наукових доповідей учасників науково-практичної конференції студентка 4 курсу спеціальності ,,Середня освіта. Фізична культураˮ Ліна Бугайова отримала диплом І ступеня, а магістрантка першого року навчання спеціальності ,,Середня освіта. Фізична культураˮ Любов Новікова – диплом ІІІ ступеня.

Дослідження Ліни Бугайової було присвячено проблемі формування естетичних смаків та лідерських якостей здобувачів базової середньої освіти у процесі фізичного виховання. За темою наукової роботи опубліковано 2 статті (збірник наукових статей ,,Probleme actuale ale teoriei şi practicii culturii fiziceˮ, збірник наукових праць студентів ,,Науковий пошук молодих дослідниківˮ). Апробація результатів дослідження здійснювалася під час виступів автора на студентських Днях науки.

Наукова робота Любові Новікової стосувалася сучасної методики навчання вправ легкої атлетики з використанням кейс-технологій на уроках фізичної культури. Цінність дослідження полягає у розроблених Любою практичних рекомендаціях щодо удосконалення занять з легкої атлетики та впровадження кейс-технологій в урок фізичної культури. За темою дослідження опубліковано статтю у збірнику наукових праць студентів ,,Науковий пошук молодих дослідниківˮ, а його результати пройшли апробацію на студентських Днях науки.

Науковий керівник молодих дослідників – кандидат педагогічних наук, доцент Олена Отравенко.

Конкурс проводився з метою підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи студентів.

Вітаємо молодих науковців та їх наукового керівника!

Бажаємо подальших наукових успіхів!

За інформацією Оксани Гусакової

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024