Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Призові місця в конкурсі

Студенти спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» зайняли призові місця у всеукраїнському студентському конкурсі наукових робіт.

У Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка відбувся другий тур всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія. Усього на конкурс було подано 51 роботу, з яких 29 було відібрано для участі у другому турі. ННІ фізичного виховання і спорту ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» представляли студенти кафедри фізичної терапії, ерготерапії та здоров’я людини.

За результатами конкурсу студент ІІ курсу спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія Олексій Когут отримав диплом другого ступеня, а магістрантка першого року навчання Вікторія Володіна – диплом третього ступеня.

Дослідження Олексія Когута (науковий керівник к. мед. н., доц. О.О. Виноградов) було присвячено особливостям фізичної терапії пацієнтів з хронічними обструктивними захворюваннями легень на етапі амбулаторної реабілітації. Його результати представлено на VII Міжнародній науково-практичній конференції «Здоров’я. Інновації. Освіта» та XVІІІ Всеукраїнській науковій конференції «Актуальні питання біології та медицини», а також впроваджено у практичну роботу КУ «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження»» та у навчальний процес кафедри нормальної фізіології та патологічної фізіології й кафедри нейрохірургії, травматології та ортопедії з ЛФК ДЗ «Луганський державний медичний університет».

Робота Вікторії Володіної (науковий керівник к. б. н., ст. викладачка О.І. Гужва) стосувалася оцінки динаміки відновлення функції верхньої кінцівки у постінсультних пацієнтів. Результати дослідження було апробовано на І Національному конгресі фізичної та реабілітаційної медицини і впроваджено у практичну роботу КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня» Новоайдарської районної ради Луганської області та у навчальний процес кафедри нормальної фізіології та патологічної фізіології й кафедри нейрохірургії, травматології та ортопедії з ЛФК ДЗ «Луганський державний медичний університет». До речі, це друге поспіль призове місце Вікторії – у минулому році за свою наукову роботу вона також отримала диплом третього ступеня.

ННІ фізичного виховання і спорту, кафедра фізичної терапії, ерготерапії та здоров’я людини вітає молодих науковців і бажає їм подальших успіхів. Ми пишаємось вами!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024