Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Челендж природничників #вишиванкаєднає_карантин

До святкування Всесвітнього дня вишиванки факультет природничих наук провів челендж #вишиванкаєднає_карантин.

Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберігати споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Це свято єдності та родинного затишку. Українська вишиванка – сімейний оберіг, який  наділяє силою рідної землі, символ єдності, солідарності та підтримки.

За традицією нашої рідної Альма-Матер в цей день  весь колектив завжди одягає вишиванки та відзначає це свято у родинному університетському колі. Пандемія 2020 року внесла значні корективи в наше життя та вимусила шукати нові форми проведення традиційних заходів. В багатьох питаннях наше життя перейшло у віртуальний простір.

Представники студентського самоврядування факультету природничих наук з метою продовження університетської традиції в такі непрості часи запропонували свій формат святкування  Всесвітнього дня вишиванки – запросили усіх охочих до участі у челенджі-перевтіленні на Фейсбуці. Усі охочі могли розмістити свої відео- та фото-перевтілення у вишиванки. До челенджу долучилися наші друзі з усіх куточків нашої великої крани і навіть ті, хто знаходиться поза її межами.  Багато учасників зняли неймовірно теплі, душевні родинні відео, що є символічними, бо День вишиванки 2020 року присвячується українській родині та родоводу.

Ми щиро дякуємо усім, хто долучився до челенджу! Дякуємо за те, що поділилися з нами своєю любов’ю до українських традицій у колоритних та яскравих презентаціях. Сподіваємося, що цей формат заходу стане традиційним. До зустрічі у наступному році!

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024