Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Сучасна україночка – 2020

Навчально-науковий інститут педагогіки і психології провів фотоконкурс ,,Сучасна україночка – 2020ˮ.

Щороку, в кожен третій четвер травня, в Україні відзначають День вишиванки – всеукраїнське свято, покликане зберегти та популяризувати традиції носіння національного одягу в повсякденному житті.

Жіноча краса – це потужна сила. Ще здавна жінка вважалась берегинею сімейного затишку. Українська дівчина уособлює в собі не лише мудрість,  ніжність, красу та хазяйновитість, але й мужність та відвагу. Розглядаючи історичні моменти, можна побачити, що жінки ніколи не поступалися чоловікам, як на побутовому, так і на політичному, суспільному рівнях.

Нашим українським дівчатам вдається поєднувати в собі, здавалося б, непоєднувані риси.

Від часів, коли, наприклад, традиційне українське вбрання було повсякденним одягом пройшло багато років, про те навіть зараз, воно залишається трендовим.

Українська вишиванка стала універсальним одягом на будь-який захід, а ще її легко комбінувати з повсякденними елементами гардероба.

У навчально-науковому інституті педагогіки і психології до Дня вишиванки організували серед студентів фотоконкурс ,,Сучасна україночка – 2020ˮ. До фотоконкурсу приєдналися усі структурні підрозділи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Результати фотоконкурсу ,,Сучасна україночка-2020ˮ за номінаціями такі:

І місце в номінації ,,Ніч на Івана Купалаˮ посіла Яна Гречишкіна, студентка навчально-наукового інституту педагогіки і психології.

ІІ місце – Дар`я Гуряк, студентка навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук в номінації ,,З Україною в серціˮ, в номінації ,,Вишиванка для мене – це гордість за красу моєї країни та її історіюˮ здобула перемогу Ольга Мартиненко, студентка навчально-наукового інституту педагогіки і психології.

ІІІ місце – ,,Вишиванка – це не бренд, не одяг. Вишиванка – це стан душіˮ перемогла Вікторія Лисянська та Анастасія Дягилєвастудентки навчально-наукового інституту економіки та бізнесу, а в номінації ,,Мій рідний край такий веселий, Мій рідний край такий сумний!ˮДар’я Анохіна, студентка навчально-наукового інституту педагогіки і психології.

Подякою в номінації ,,Україночкою з дитинства я рослаˮ нагороджено Дарю Фоменко – студентка навчально-наукового інституту педагогіки і психології. 

У номінації ,,З Україною в серціˮ подякою нагороджено  Тетяну Кобиляцьку – лаборант кафедри дизайну навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму.

Подякою в номінації ,,Красуні-україночкиˮ нагороджено студенток IV курсу навчально-наукового інституту педагогіки і психології. 

Студентку навчально-наукового інституту педагогіки і психології Дар’ю Тарабикіну нагороджено подякою в номінації ,,Сучасна україночкаˮ.

Отже, вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в житті, виступає символом краси та міцного здоров’я, щасливої долі чарівних українських дівчат.

За інформацією навчально-наукового інституту

педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024